Kevert és levert vasárnap

A bágyadt meleg szétterült e napon, véget vetve a fesztiválozásnak. No, de csak egy kis időre, és teret engedve más programozásnak is. Nehogymá' mindég csak az a modern zene, ugye! A vidék gyerekekkel civiskedik, a főváros is csendesebb eseményekkel tölti el a hétvége végét.

Lupa Beach nap

Lupa Beach, július 3., 9:00

Nincs Óbudai Nyár közös Lupa Beach-nap és felhőtlen strandolás nélkül. Várják Önöket idén is! Egész napos ingyenes strandolás a Lupán III. kerületi lakosoknak!  

Karszalagos Hétvégék a Vidámparkban

Zoo Debrecen, július 3., 9:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei nyári szünetben minden héten megrendezésre kerül a korlátlan kalandokkal szolgáló Karszalagos Hétvégék program, melynek keretében karszalagos belépővel egész nap – 9:00 és 18:00 között – korlátlanul használhatjátok majd valamennyi játékgépet. A karszalagos belépők felnőtteknek 4500 Ft-ért, gyermekeknek pedig 5500 Ft-ért válthatók a helyszínen vagy online.

Rabbik és handlék / Józsefvárosi zsidó hétköznapok egykor és most

Gutenberg tér, július 3., 11:00

Gondoltad volna, hogy egészen a II. világháborúig Józsefváros a budapesti zsidóság egyik legnagyobb központja volt? Egy időben közel 50 lakászsinagóga működött a kerületben, amelyből mára egy maradt- ezt most te is megnézheted belülről! A séta során a Palotanegyedből indulva, a tudós rabbik és szép hangú kántorok otthonától eljuthattok a handlék, kiskereskedők, piaci kofák világáig, és közben az is kiderül, hogyan lett kaszinóból zsinagóga, továbbá, hogy mi a kapcsolat egy neves zsidó szerző és az egykori Polgári Serfőzde között.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, július 3., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.

Hadházi László bemutatja - Egy szónak is száz a vége

Dumaszínház, július 3., 19:30

Előadók: Hadházi László, Fülöp Viktor, Elek Péter, Musimbe Dávid Dennis

Kaláka együttes

Kobuci Kert, július 3., 20:00

A kaláka szó jelentése erdélyi népszokás: közös munka. Eredetileg házépítést jelentett. A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten. Verseket énekelnek. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja. 

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje

Margiszigeti Szabadtéri Színház, július 3., 20:00

Van valami varázslatos abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük. A siker számukra üzenet, mely minden muzsikusnak újabb inspirációt ad.

TOP COMMENT - Szimfonikus vélemény-cenzúra

Magyar Zene Háza, július 3., 20:00

A komment szekció és a trollok fogalma nem ma született, éppen csak anekdoták formájában voltak tettenérhetők. Az őszinteség és kegyetlenség, amivel a posztok alatt találkozhatunk, már akkor sem hiányzott belőlük.

A szív hídjai

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 3., 20:00

1965. Amerikai kisváros. Egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. Egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Egy véletlen találkozás, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott - még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez?