Kifelé a lakásból! Megmondjuk, hova!

Megint összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat, neked már csak az a dolgod, hogy elhagyd a lakást, és részt vegyél rajtuk!

16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál - Toldi mozi, Művész mozi, Kino Cafe mozi, Trafó, november 12-17.


A Verzió Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál a filmek segítségével igyekszik előmozdítani a népek és kultúrák egymás kölcsönös megértését, illetve ráirányítani a nyilvánosság figyelmét az emberi jogi problémákra. A Verzió legfőbb célja, hogy olyan dokumentumfilmeket hozzon el az érdeklődőknek, melyek a nyitott társadalom, a demokrácia, a jogállamiság, tolerancia, a politikai és a kulturális pluralizmus eszméit képviselik.

Vörösmarty téri Téli Fesztivál és Vásár - Vörösmarty tér, november 8. - 2020. január 1.

Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A program ingyenes, nincsen belépőjegy a helyszín területére.

 

VÁRkert Mozi - Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között – Várkert Bazárt, november 16. 16h


Ebben a művészeti ismeretterjesztő filmben Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller (1869–1939) szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején.

3. Fair Play Nap - Országszerte a Decathlon áruházaiban, november 16. 

2019. november 16-án rendezik meg a harmadik Fair Play Napot Magyarországon. Amikor minden frankó: Te újabb és újabb jó zenéket kapsz, kedvenceid pedig meg tudnak élni a zenélésből.

A zene éjszakája - Budapest, több helyszínen, november 16. 18h-tól

Látogass el Budapest kedvenc szórakozóhelyeinek egyikére, és vegyél részt ingyenes minikoncertjeinken! A zene éjszakája koncertjei 8 fővárosi helyszínen meghallgathatók: 2019. november 16., szombat 18-24 óra között.


BÓNUSZ Fesztivál 2019 - BÓNUSZ Electronic Music Festival – Hungexpo Budapesti Vásárközpont, november 16. 19h


Az ősz legnagyobb elektronikus zenei ünnepe 2019-ben sem hagyja techno-továbbképzés nélkül a rajongókat és november 16-án ismét beélesíti az ütemeit a Bónusz Fesztivál! Az elmúlt években a térség egyik legfontosabb stílus fesztiváljává nőtt esemény a télindító kanyar után idén visszakanyarodik az őszi időpontba és ezúttal november derekán gyűjti össze a szcéna javát a már megszokott, maratoni 12 órás buli égisze alatt.

WAMP Design vásár - Az alkotás öröme – Bálna, november 17. 10-18h


Novemberben is a lenyűgöző adottságokkal rendelkező Bálna Budapest izgalmas épületében várja Magyarország legnagyobb design vására mindazokat, akik nem elégszenek meg a fast fashion által kínált gyorsan elérhető tömegtermékek kínálatával, hanem a termékek egyedisége és magas minősége mellett fontos nekik a vásárlás élménye is a tervezőkkel való személyes találkozáson keresztül. Novemberben már hangolódunk az adventi készülődésre, így jó alkalom az ötletek begyűjtésére, hogy decemberben ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni.

A Halmos Béla Program Napja - A38 Hajó, november 17. 13.30h

Egy egész nap a népzene jegyében az A38 több helyszínén! A Halmos Béla Program egy igazi minifesztivált varázsol a Hajóra, a programot pedig megtölti izgalmas előadásokkal, szórakoztató gyermekprogramokkal, fantasztikus koncertekkel és az elmaradhatatlan táncházzal.

 

Szupersztárok a medencében – Vizesgála – Duna Aréna, november 17. 17-20h


Ennyi olimpiai, világ- és Európa-bajnokot egy medencében még garantáltan nem láttál – sem itthon, sem máshol a világon! A tokiói ötkarikás játékokig tartó, négyéves Ötpróba-forduló utolsó nagy sportfiesztáján több mint 30 hazai sztársportoló villantja meg tudása legjavát a kedvedért. Mindezt egy parádés showműsor erejéig, az ország legprofibb uszodájában, a Duna Arénában. Az pedig már szinte csak hab a tortán, hogy az Ötpróba legértékesebb ajándékát, a hivatalos magyar olimpiai formaruha alapján készült ötpróbás melegítőt is itt mutatják be először.

Terra-Akva Börze – Groupama Aréna, november 17. 10-16h


Lenyűgöző pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatóak szakszerű körülmények között, de vadászgörények, egerek, apró rágcsálók és díszhalak is feltűnnek majd a börzén.