Komolyan aggódnak Tom Hanks egészségéért

Az Elvis ausztráliai díszbemutatóján megállíthatatlanul remegett a keze az aggasztóan lesoványodott színésznek.

A 65 éves Tom Hanks a közelmúlt nyilvános eseményein borzalmasan lesoványodva jelent meg, és rajongói már akkor is aggódtak érte, betegséget gyanítva a háttérben. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a színésznek 2-es típusú cukorbetegségén túl is komoly egészségügyi problémái vannak, ugyanis Baz Luhrmann Elvis-filmjének (amiben Hanks Parker ezredest, Elvis rafinált, kapzsi menedzserét alakítja) ausztráliai díszbemutatóján megfigyelték, hogy a beszédet tartó színész mikrofont tartó keze megállíthatatlanul remeg. A Daily Mail alábbi videójában jól látható, hogy míg szórja a poénokat, Hanks megtámasztja remegő kezét, illetve egyszer átteszi bal kezébe a mikrofont.

A The New York Times-nak adott interjújában egyébként elmondta, hogy ma már sem ő, sem más heteroszexuális férfi nem játszhatná el a Philadelphia meleg, HIV-fertőzött főszerepét (amelyért első Oscar-díját kapta), akit ezért munkahelyén diszkriminálnak. De nem lát problémát a hollywoodi mentalitás megváltozásában.

A Philadelphia lényege az volt, hogy ne félj. Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az volt, hogy egy meleg férfit játszottam. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadnák, hogy egy hetero fickó, aki meleg fickót játszik, hiteles lenne.

 

 Austin Butler, az Elvis címszereplője, Baz Luhrmann rendező és Tom Hanks május 31-én Londonban
Forrás: Neil Mockford/FilmMagic/Getty Images

 

Nem bűn, nem bohóckodás, hogy valaki azt mondja, hogy a modern korban a hitelesség terén többet követelünk egy filmtől. Úgy hangzik, mintha prédikálnék? Nem úgy értem.

Címlapkép:  Lionel Hahn/Getty Images