Könnyezz velünk! Ezek az idei szezon legmeghatóbb karácsonyi reklámfilmjei

Ha a nagy ünnepek előtti rohanásban szeretnél egy pillanatra megállni, és karácsonyi hangulatba kerülni, akkor ezek a kisfilmek segítenek neked.

Az angol John Lewis bolthálózat karácsonyi reklámjainak megjelenése minden évben külön eseménynek számít, az idei darabot több mint 350 millió forintos költségvetéssel forgatta Michel Gondry. Az egy makulátlan elme örök ragyogásának rendezője csak akkor nyugodott meg, hogy sikerült jól teljesítenie a feladatot, mikor megmutatta a reklámot a barátnőjének, aki elsírta magát a végén. A kis történet egy fiúról szól, akinek egy óriási szörny lakik az ágya alatt. Először megijed tőle, de összebarátkoznak, és egész éjszakákat végigjátszanak, ami miatt aztán napközben csak kókadozik szegény gyerek. Végül karácsonyra kap egy éjjeli fényt, ami persze a barátságos szörnyet is eltünteti. Szerencsére csak addig, amíg be van kapcsolva.



Az amerikai Macy’s áruházlánc karácsonyi reklámjában is fontos szerep jut a fénynek, és a fő mondanivalója az, hogy az igazán jó ajándék összehozza az embereket. A kisfilmben egy kislány az édesapjával él kettesben egy világítótoronyban, miután elvesztette az édesanyját. Viszont a szentestét mégis nagy családi asztalnál ünnepelhetik, miután a közeli házban lakó kisfiú egy lámpát kap ajándékba, és morzejelekkel áthívja őket vacsorára.

 

A német Penny egy meglepő reklámmal szállt be a karácsonyi kórusba, teljesen elrugaszkodtak a megszokott édeskés hangnemtől. Az ő reklámjuk azzal kezdődik, hogy egy anya csúnyán összeveszik a terhes lányával, de a java csak ezután következik, mikor elindul valahová, de beszakad alatta a jég, és majdnem megfullad, majd farkas támad rá. Végül kiderül, hogy csak a szomszéd házba ment át, hogy karácsonykor kibéküljön a lányával, és bár lélekben szörnyen nehéz volt eljutnia idáig, a karácsony a békülés ideje.



A Marks and Spencer ugyan éppen kivonult idén Magyarországról, de ettől még nagyon jól tudják, milyen egy igazán szívhez szóló karácsonyi reklám. Paddington mackó összekeveri a karácsonyi ajándékokat becserkésző betörőt a Mikulással, és ajándékosztó körútra indul vele. A tolvaj egy darabig szívja a fogát, hogy amit eddig összeszedegetett, azt most mind visszateszik, de közben egyre jobban hatalmába keríti a karácsonyi szeretet.

 

A karácsonyi reklámok versenyének mindenki legnagyobb meglepetésére Kevin, a répa lett a legnagyobb nyertese az Aldi reklámjában. A közösségi médiában megjelent posztok elemzése alapján az mozgatta meg legjobban a nézőket, ahogy a téli szendergésből felébredő répa a Mikulás mindenfele válogatott finomsággal megrakott vonatán találkozik álmai répanőjével. Ezt a reklámot nem a könnyek, hanem a humor és a finom filmes utalások repítették az élre.

 

Az Apple egy havas-táncos reklámmal jött ki idén karácsonyra, ami inkább gyönyörű, mint megható, viszont nehéz közben nem arra gondolni, hogy a való életben már rég elhagyták volna az AirPodokat a heves táncolás közben.