Könyves Vasárnap

Ma kihúztam a koncertek méregfoga alól a talajt, vagy mi, és könyvtárosként ezt a vasárnapot a fizikailag könnyedebb kultúrélményeknek szentelem, mint például a sétálás. Esetleg az olvasás. És a lemezek sem olyan nehezek. A sétáláshoz még illik a piacozás, ezért adtam neki. De a legfontosabb, siessetek a Várkertbe, mielőtt Bezár!

Februári LemezPiac - Budapesti Lemezbörze

ELTE Gömb Aula, október 17., 10:00

Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb. » Több, mint 80 eladó!  - Hatalmas választék! A BELÉPÉS INGYENES!

Családi délelőtt Piszke papával

Millennium Háza, október 17., 10:00

Családi délelőtt Piszke papával a Millennium Házában, a Városligetben. Találkozzatok Pepivel, a kíváncsi kecskével, Bitivel, az oktondi lajhárral és barátaikkal a játékos foglalkozáson! Hallgassatok mesét a szerző, Egressy Zoltán előadásában, és készítsetek együtt színes állatokat!

Miklósa 30

Eiffel Műhelyház, október 17., 11:00

Egy ország ismeri, de a világ jelentős operaházai is őrzik annaleseikben nevét. Miklósa Erika 20 évesen a
Magyar Állami Operaházban kezdte pályáját, énekesi élete legsűrűbb időszakaiban is hű maradt az intézményhez. Ünnepi gálaestje 25. jubileumán nagy esemény volt, a 30. már a pandémiás korlátozások között, nézők nélkül mehetett le.

Könyves Séták: Buja Pest

Károlyi-kert, október 17., 11:00

Harisnyakötők és türelmi bárcák. Kétes múltú luxusmúzsák és könnyű, ledér szerelmek. A történeti Budapest erotikus emlékei közt sétálva megismerkedünk a korabeli kéjnők és vendégeik mindennapjaival. Olyan helyszínekre látogatunk, ahol a falak izgalmas rendőrségi, megdöbbentő közegészségügyi adatokról, ledér bordélyos hölgyekről, sőt, kalandos szeretői történetekről mesélnek.

Vegan Sunday Market

Stifler Ház, október 17., 11:00

A közösségi vegán piac október 17-én újra vár a Stifler Házban, találkozzatok a VEGAN SUNDAY MARKET-en! A Stifler Ház kapui megnyílnak, hogy helyet adjanak Magyarország egyetlen közösségi vegán piacának. Az érvényben lévő egészségügyi előírásokat betartva gyűlhettek össze, alig várják, hogy újra találkozzanak Veletek! ️

DE MARKT II. - 4K bolhapiac

Kőbányai Kortárs Kultúr Központ - 4K, október 17., 12:00

A júliusi szuper nyári mimózás, bulizós bolhapiac után október 17.-én különleges őszi hangulatban várnak titeket, remek kísérőprogramokkal. 

A második Bagdad - A Víziváros oszmán hétköznapjai

Rudas fürdő, október 17., 12:00

Gyülekezés és indulás/Végállomás, kiszállás az Ivócsarnok bejárata előtt a Rudas fürdő oldalában Térkép. Babakocsis, zöld séta. "Érted én, az igazhitű, Tán még a mennybeli Dzsennet kertet is odaadnám!"

Aventinus napok - Berki Tamás - Sárik Péter duó

Marczibányi Téri Művelődési Központ, október 17., 15:00

A két művész már több mint egy évtizede játszik együtt, fellépéseik igazi közönségbarát jazz koncertek, teli humorral, játékkal, örömmel és energiával. 2015.ben a Minden délibáb c. duó koncertlemezük megkapta a magyar Grammy-díjat, mint „Az év jazz albuma”.

A fukusimai búvár és más novellák

Várkert Bazár, október 17., 15:15

Hatbetűs szó a gyerekkori álmokból. Az érzés, amikor egy pillanatig nem vagyunk sehol. Virágágyások közelében nők gyülekeznek, vizsgálóba nőket zsúfolnak be, listázó indulat elől rettegő nők próbálnak elbújni. Két közmunkás kézműves sört talál, egy asszony három üveggel vesz mindennap, a karanténmagányt enyhíti a pénteki ember. Eszünkbe jut egy fahíd, kitalálunk egy utazást Szártin, a főnök meglátja a víziót.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, október 17., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai.

Dezső András: Fedősztori

Várkert Bazár, október 17., 17:30

Kémek és titkos játszmák Magyarországon A szerzővel Valuska László beszélget. A szerző ősszel megjelenő, harmadik könyvében a hazai titkosszolgálatok és a Magyarországon is aktív külföldi titkosszolgálatok világába vezet be minket.

Karafiáth Orsolya: Egymás könyve

Várkert Bazár, október 17., 19:00

A szerzővel Németh Gábor beszélget Vendég: Ónodi Eszter & The Open Pub. Ha valaki megtudja, hogy halálos beteg, sokszor azzal a váratlan és kínzó tapasztalattal is meg kell küzdenie, hogy a barátok hirtelen elmaradoznak. Bármilyen kegyetlen és lehangoló is ez, éppenséggel emberi: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a másik elmúlását végigkísérve szembenézzünk saját elmúlásunkkal.