Lars von Trier új sorozata

Nemrég csengett csak le a dán botrányrendező legújabb botrányprojektje, a két részes Nimfomániás kétféle kiadása, de a Lars von Trier már munkához látott, és egy tévésorozaton dolgozik.

A Velencei Filmfesztivál egyik sajtótájékoztatóján mondta el Louise Vesth, a dán Zentropa filmstúdió producere, hogy a céget alapító Lars von Trier egy nagy, angol nyelvú, nemzetközi sztárokkal kitömött új tévésorozaton dolgozik, amelynek a címe The House That Jack Built – vagyis A ház, amelyet Jack épített. 20 évvel korábban von Trier médiatörténelmet írt A Birodalom (The Kingdom) címá sorozatával, annak sajátos stílusával vágási technikájával, kézikamerás felvételeivel és persze hangnemével, és ennek sikere ösztökélte a rendezőt a híres DOGME kiáltvány megfogalmazására.

Peter Aalbæk Jensen, a Zentropa másik alapítója szerint: „A The House That Jack Built olyan sorozat lesz, amilyenre még nem volt példa. Egy tévésorozat, amilyet még nem láttak és nem is fognak. Jobb, ha lélegzetvisszafojtva várják”. Vagyis sok konkrétumra nem tért ki, de annyit tudni, hogy már most összel nekiesnek a forgatókönyvnek, és 2016 elején kezdik meg a forgatást, a gyártásban pedig szerepet kap a dán állami rádiótársaság is.