Lázong az internet népe, nem nézik többé a The Walking Deadet

Az új évad brutalitása sokkolta a fanokat. Az első rész rendezője szerint ők csak forrófejű kommentelők, akik úgyis visszatérnek a sorozathoz.

Vigyázat, spoilerveszély!

Brutálisan indult el pár napja a The Walking Dead 7. évada: mi is megírtuk, hogy kiakadt a fél internet Fűrész-filmeket idéző vérengzésen. Amit ráadásul nem is a zombik csináltak, hanem a tévétörténelem mostanra leggyűlöltebb karaktere, a szögesdrótos baseballütővel koponyákat törő Negan (Jeffrey Dean Morgan) lelkén szárad.

Az eredeti The Walking Dead képregénysorozatot nem ismerő tévénézők hétfőn valóságos sokkot kaptak az egyik alapkarakter halálától. Akit egyébként Robert Kirkman is ugyanígy nyírt ki, csak a fekete-fehér oldalak nem voltak tele ennyi vöröslő vérrel, így az nem ütött akkorát. Ami miatt viszont a 7. évad nyitóepizódja durvább lett, mint a képregény, az az, hogy ugyanebben a brutális jelenetsorban halt meg Abraham is (pedig a képregényben őt fejbe lőtték nyíllal), és sokan azt hitték, itt fogja a saját fia lecsapni egy baltával Rick karját (amit egyébként a képregénysorozat Kormányzója már réges-rég megtett ekkorra). Szóval ez így együtt még a legnagyobb The Walking Dead-fanoknak is sok volt, és látványos Twitter-üzenetekben fakadtak ki: soha többé nem nézik a tévésorozatot.

Jack Dunlop például ezentúl csak a Trónok harcát fogja nézni, addig pedig kölyökmacskás videókkal vigasztalódik.

Mivel többszáz hasonló Twitter-bejegyzés árasztotta el a netet, az ominózus évadnyitó rész rendezője, Greg Nicotero (aki egyúttal a széria producere és a zombisminkekért is felelős, négyszeres Emmy-díjas maszkmester) reagált az üzenetekre. A TV Line-nak adott interjújában kifejtette: szerinte ezek a dühös, első felindulásból kommentelő rajongók egyszerűen leírták amit gondolnak, anélkül, hogy ülepedni hagyták volna az epizódot (a rendező a knee-jerk szót használta rájuk), és hiába ígérik most meg, hogy nem nézik többé a Walking Deadet, később úgyis visszatérnek majd a sorozathoz.

nicotero2.jpg

Nicotero persze azt is hozzátette a fentiekhez, hogy abszolút együtt érez a dühös nézőkkel, mivel Trónok harca-rajongóként ő is mindig ideges lett, ha épp brutálisan kivégezték egy-egy kedvenc karakterét. De mindig megnézte az újabb részeket, mert kíváncsi volt, hová fog kifutni a történet a sokkoló szereplőhalálok után. Az Entertainment Weeklynek adott interjúban pedig arról beszélt, hogy Glenn és Abraham nem haltak meg, hiszen az emlékük tovább él a barátaik szívében. Maggie ráadásul épp gyereket vér Glenntől, Sasha és Rosita pedig biztosan nem felejtik el soha Abrahamet.