Leghétvége

Ismét a zenemuzsika viszi a prímet, na, de hányfélét már?! És a többi program se smafu, és hányféle! Már az első is olyan, hogy jó gyerekeknek, gyűjtőknek, szülőknek, de sétálóknak is! Hétvége, tehát kölkök, piac és szórakozás, mind egy helyen! Na jó, nem, de lentebb megtalálni a mit és holt, bagoly mondja.

KMO Autómodell Börze & Találkozó

KMO Művelődési Központ, november 7., 9:00

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki.

MTV EMA Jegykiosztó - a legnagyobb fanoknak

BOK Csarnok (SYMA), november 7., 9:00

Itt a lehetőség, hogy Te is ott legyél a nemzetközi MTV EMA gálán Budapesten és testközelből üdvözölhesd kedvenc sztárjaidat! Menj el november első hétvégéjén a BOK Sportcsarnokhoz, ahol találkozhatsz kedvenc hazai influencereiddel!

A második Bagdad - A Víziváros oszmán hétköznapjai

Rudas fürdő, november 7., 12:00

Gyülekezés és indulás/Végállomás, kiszállás az Ivócsarnok bejárata előtt a Rudas fürdő oldalában Térkép. Babakocsis, zöld séta. "Érted én, az igazhitű, Tán még a mennybeli Dzsennet kertet is odaadnám!"

Baráth Bálint: OktoLudium

Ludwig Múzeum, november 7., 10:00

Nyolccsatornás hanginstalláció a Ludwig Múzeum harmadik emeleti előterében. A zenei anyag létrehozásának kiindulópontja a szukcesszív elmosódás jelenségének egy fajtája volt, mely során az egyre gyorsuló, pattogó impulzusok összeolvadnak és hangmagassággá, illetve folytonos hangzássá alakulnak. Az elektronikus zene úttörőinek kutatásai inspiráltak arra, hogy impulzusgenerátorok alkalmazásával komplex hangszíneket és felvételeket alakítsak át.

Hello Piac Design Vásár

Akvárium Klub, november 7., 10:00

Menj el Te is Budapest legmenőbb design vásárára az Akvárium Klubba, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskákat, ruhákat, ékszereket, divat kiegészítőket, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs terméket, kézműves gasztro készítményeket, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat, egyedi baba-mama kiegészítőket és játékokat, zero waste és környezetbarát alternatívákat… igazi minőségi kincseket!

Kaláka gyerekkoncert

Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház, november 7., 11:00

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói.

Koós Réka: Fátylon túl

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 7., 15:00

Koós Réka a legsokoldalúbb énekesnők egyike, a Madách színház tagja. Évek óta játszik a Mary Poppins c. produkcióban, a Macskákban, a Mamma Mia c. darabban. Az Aventinus Napok sorozatban  zongorakísérettel lép fel, műsorának a „ FÁTYLON TÚL” címet adta, amely utalás az elhangzó dalok egyikére.

Instant-Fogasház, november 7., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

Újpalotai Közösségi ház, november 7., 18:00

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét.

Neil Young Sétány klubkoncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 7., 19:00

Neil Young, a Crosby, Stills, Nash & Young szupercsapat talán leghíresebbike, a mai napig termékeny dalszerző, világjáró művész. Neve mára már fogalom. A woodstocki nagy nemzedék egyik utolsó nagysága. A Neil Young Sétány a kezdetektől a legújabb dalokig Sülyi Péter magyar fordításában énekli Young és a többiek híres és álomszép slágereit.

Slaves (US), Acres (UK), Siamese (DK)

Dürer Kert, november 7., 19:00

Először játszik Budapesten az amerikai post-hardcore szenzáció, a Slaves! A banda ráadásul nem gyenge társaságban érkezik: a nálunk már többször bizonyított brit Acres és a dán metalcore üdvöskéi, a Siamese is velük tart, hogy egy igazán zúzós estét hozzanak össze november 7-én a Dürer Kertben.

MAO ART OF VIRUS #9 Korb Attila - feat. Hofecker Dániel

BMC - Koncertterem, november 7., 19:00

A Modern Art Orchestra Art of Virus zenei projektje az a fajta reakció a vírussal beköszöntött globális egzisztenciális válságra, amely pozitív reflexiót ad zenei, művészetelméleti és előadóművészet értelemben egyaránt a kultúra újraértelmezésének sürgetővé vált kérdéseire a muzsika világában.

MTV Music Week / Selected Sounds: Aïsha Devi, Lyra Pramuk, FOR. + Thea Soti: VØICES

Rumbach utcai Zsinagóga, november 7., 19:00

Ha azt mondjuk, hogy popzene, akkor nem csak a slágervárományos, toplistadöntögető dalokra kell gondolnunk, hanem azokra is, amik új irányok szabására törekednek, amik nem tagozódnak be a kényelmes mintázatokba. Ilyen volt a maga korában Björk vagy a Prodigy, és ilyen 2021-ben a gyökeresen új fejezeteket nyitó Aisha Devi és Lyra Pramuk.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, november 7., 19:30

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Aztán megint egy hónapig kell várni!

Huun-Huur-Tu

Fonó Budai Zeneház, november 7., 20:00

A Huun-Huur-Tu együttes a hagyományos tuvai torokének stílus legismertebb képviselője, azé a különös énektechnikáé, mely során egy énekes egyszerre két-három hangot is megszólaltat.
Az együttes 1992-ben alakult Oroszország autonóm köztársaságában, Tuvában. Nevüket azonban csak később egy amerikai turné után vették fel.

 

Budapesti Távmozi, november 7., 20:00

2017 februárjában Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappal végezték ki Malajzia nemzetközi repülőterén. A hátborzongató gyilkosságot a biztonsági kamerák kereszttüzében hajtották végre. A felvételeken két fiatal nőt látni, amint hátulról közelítik meg áldozatukat, majd annak szemébe VX idegmérget dörzsölnek, az egyik leghalálosabbat. Kim Dzsongnam utolsó erejével még a hatóságokhoz fordul, de egy órán belül életét veszti.

Low Roar

A38 Hajó, november 7., 20:00

Fagyos, modern pophimnuszok alkotják Low Roar azaz Ryan Karazija művészi világát: az őt ért hatásokat és érzelmeit őszinte, közvetlen dalokra formálja, amelyek bármelyik pillanatban képesek lelket emelni és szívet összetörni.