Legyen jó a hétfőtök!

Már megint egy tök jó hétfő! Ahogy az ábra is mutatja, mindenfelé lesznek sok jó programok. Kigyűjtöttük, hogy válasszatok egy (vagy több) frankót közülük!

FREESZEMLE - Budapesti Őszi Fesztivál

Marczibányi Téri Művelődési Központ, szeptember 27-október 1.

A Freeszfe Egyesület ötnapos, összművészeti programsorozata a Budapesti Őszi Fesztiválon, amely Jancsó életművének kevésbé ismert dokumentarista filmjeit, színházi gondolkodását helyezi középpontba. A FreeSzemle jelenbe nyúló beszélgetésekre hívja az érdeklődőket: élő, érzékeny, emberi, társadalmi és nem utolsósorban alkotói problémákat megvitatni, méltón eszmét cserélni szemtanúkkal, szakértőkkel, történészekkel és az alkotókkal. 

16. Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021

Országos, szeptember 27-november 11.

Országos múzeumi rendezvénysorozat, amelyhez évről évre közel száz muzeális intézmény csatlakozik. A Múzeumok Őszi Fesztiválja egy évente ismétlődő, hosszabb időszakot átívelő múzeumi rendezvénysorozat, amely 2021 szeptember 27-én indul a Múzeumi harmónia mottó jegyében.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, szeptember 27., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Lendülj be!

Csodák Palotája, szeptember 27., 12:00

Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak. A Fizika show-kon a legkülönfélébb fizikai - és olykor kémiai - kísérleteket vesznek elő. Egy-egy bemutató alkalmával gyakran a nézők közül választják ki a segítőinket, így te is részese lehetsz a Fizika csodáinak!

Swing á la Django Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó, szeptember 27., 12:00

A Hungarian Django Swing stílust megalkotó innovatív Swing à la Django együttes zenéjében a francia manouche swing világa, magyar autentikus zene, a tangó és a jazz műfaja ötvöződik. Koncertjeiken legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt, belga gipsy-jazz gitáros nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát.

Meszecsinka Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó, szeptember 27., 16:00

Egyik legeredetibb, legsokrétűbb, legszínesebb világzenekarunk, a Meszecsinka tér vissza a hajóra ezúttal Akusztik sorozat keretén belül. A Fonogram-díjas Meszecsinka pszichedelikus világzenéje 2009 óta hódít szerte a világban. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár)  alapította, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték.

Űrutazás egy üvegedényben

Csodák Palotája, szeptember 27., 17:00

Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak. A Fizika show-kon a legkülönfélébb fizikai - és olykor kémiai - kísérleteket vesznek elő. Egy-egy bemutató alkalmával gyakran a nézők közül választják ki a segítőinket, így te is részese lehetsz a Fizika csodáinak!

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 27., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron, Ti pedig fesztelenül bólogathattok rájuk a Dunán, kezetekben hűs koktélok társaságában. Jól hangzik.

Fonó Budai Zeneház, szeptember 27., 18:00

A Fonó Session sorozata kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, szeptember 27., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Mészöly-Pilinszky filmklub: Csillaghálóban I. – Emlékek Pilinszky János európai útjairól (2015)

Petőfi Irodalmi Múzeum - PIM, szeptember 27., 18:00

Mispál Attila filmrendező Kirilla Terézzel, Hafner Zoltánnal és Jelenits Istvánnal felkereste a költő rokonait, barátait és szerelmeit. A film képi szövetét meghatározzák azok a jórészt publikálatlan fotográfiák, melyeket Pilinszky János maga készített az utazásai során, s melyek a mai napig őrzik tekintetének lenyomatát.

Mérő László: A válság dinamikája

MOMkult, Online, szeptember 27., 19:00

A fejlődés és a válság egy tőről fakad. Matematikai tény, hogy amennyiben működnek azok a tényezők, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlődést eredményezik, akkor ezek időnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (tőzsdei buborékok kipukkadása, járványok, háborúk, sáskajárás, szárazság, stb.)

Buddha nyomába - Mireisz László előadás-sorozata (online is)

Tan Kapuja Buddhista Főiskola, szeptember 27., 19:00

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.

Magyar Jazz Ünnepe 2021 - 1. nap

Budapest Jazz Club, szeptember 27., 20:00

A Magyar Jazz Ünnepe az év egyik legrangosabb hazai jazzeseménye. Szervezője az országos hatókörű, nyitott társadalmi szervezet, a Magyar Jazz Szövetség. Az eseménysorozatra hagyományosan tavasszal kerül sor, helyszíne évek óta a magyar jazzélet centruma, a Budapest Jazz Club.

Open Mic Monday at ELLÁTÓ

ELLÁTÓház, szeptember 27., 20:00

Ha hétfő, akkor (is) ELLÁTÓ! Ragadjátok magatokhoz a hangszereiteket, ugorjatok be hozzánk: a színpad a Tietek! A zenét Ti játsszátok, a jó hangulat garantált! Ital a pultban, mexikói ételek a konyhában. Érkezettek időben!

Monos

Budapesti Távmozi, szeptember 27., 20:00

Egy távoli hegyvidéken, valahol Latin-Amerikában, egy kamaszokból álló fegyveres különítmény – Rambo, Törpe, Répa, Hosszúláb, Farkas, Lady és Bumbum – azt a parancsot kapja a Szervezettől, hogy egy külföldi túszt (Julianne Nicholson) és egy fejős tehenet tartsanak életben. A frontvonalak gyors mozgása nyomán azonban könnyűnek hitt, paradicsomi küldetésük pokoljárásba fordul, és nemcsak a feladat teljesítése, de az életük is veszélybe sodródik.

Budapest Jazz Club, szeptember 27., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!