Leonardo DiCaprio szerint ez volt a legszórakoztatóbb szerep, amit valaha eljátszott

Meglepő, hogy egy drámáról van szó.

Mindenki másként értékeli a humort, és tény, hogy Leonardo DiCaprio hagyományos értelemben véve sosem szerepelt vígjátékban. Bár olyan filmjeinek, mint a Django elszabadul vagy A Wall Street farkasa vannak kifejezetten vicces elemei, de egyik sem tartozik a vígjáték kategóriába. A műfajhoz talán a Ne nézz fel! áll a legközelebb, de igazából az is inkább szatíra. A színész most megnevezte azt a szerepet, amit számára legszórakoztatóbb volt eljátszani, és még csak a közelében sincs a fent említett filmeknek.

DiCaprio választása ugyanis az 1993-as Gilbert Grape-re esett, melyben egy mentálisan sérült srácot alakít Johnny Depp oldalán, aki állandóan bajba kerül.

„Ez volt a legviccesebb karakter, akit valaha játszottam. Annyira szórakoztató volt, hogy kamerán kívül is gyakran hoztam a szerepet.”

– mondta DiCaprio. A stábnak kifejezetten tetszett a színészt hozzáállása, és a kamerák előtt is biztatták az improvizációra.

„Minden jelenetben azt csináltam, amit akartam. Nem is volt forgatókönyv a karakteremhez, csak néhány sor itt-ott.”

– emlékezett vissza a színész.

Ez is érdekelhet

Gilbert Grape - Tiszta emberek egy mocskos világban

Mostanában talán még nagyobb szükségünk van azokra a tiszta és megható filmekre, amik együttérzést és mély érzelmeket váltanak ki a belőlünk. A Gilbert Grape pont ilyen.

Tovább

 

(via FarOut)