Lépj be a Cselekvő közösségek virtuális világába!

Tanulj, gondolkodj, játssz okosan, és építs egy olyan települést, ahol te is szívesen élnél! Ha neked is fontos, hogy élhető legyen a település, ahol élsz, és tennél is ezért, gyere, játssz velünk! Építsünk együtt Cselekvővárost!

A Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) projekt keretében gamification (játékosítás) alapú, online közösségi tanulási és motivációs rendszer jött létre.
A játék célja releváns közösségfejlesztési tartalmakat közvetítő platform kialakítása, amely javítja a társadalom tagjainak bevonódását a közösségi kommunikációba, erősíti az egyén motivációját, kompetenciákat fejleszt.Egy dinamikusan fejlődő és fenntartható környezet kialakítását modellezi a játék, amely pozitív élményeken keresztül ismerteti meg a közösségfejlesztéshez kapcsolódó lehetőségeket és módszereket, s melyben teret nyer az önkéntesség és az esélyegyenlőség is. Ez hozzásegíti az egyént a kreatív és innovatív közösségi kultúra elsajátításához, erősíti a közösséghez tartozás érzését és inspirál az élhető lakókörnyezet formálásában való részvételre. Cselekvőváros polgárai együtt alakítanak ki a településen egy új kulturális színteret, melyben a könyvtár, a muzeális intézményi funkció és a közösségi tér együttesen kap kiemelt szerepet.
A játék kidolgozásánál fontos szempont volt, hogy modellezzük, ahogy a felhasználók egy közösség aktív és hasznos tagjaivá válnak, másrészt, hogy a közösségi művelődési, a múzeumi és könyvtári intézményrendszer szerepének, lehetőségeinek bemutatásával közvetlenül hasznosítható információkat biztosítsunk az aktív közösségi szerepvállaláshoz. Cselekvőváros közösségfejlesztésének legfőbb célcsoportját a 16-65 éves korosztály jelenti, fontos szerepet biztosítva a generációk közötti párbeszédnek is.

Az online játék fejlesztése az EFOP-1.3.1-15-2016-00001, Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című projekt keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg.