Letartóztathatják Harvey Weinsteint

Korábbi dokumentumok bizonyítják, hogy a filmmogul kétszer is megerőszakolta Paz de la Huerta színésznőt.

A Vanity Fair készített interjút Paz de la Huerta színésznővel (Gengszterkorzó), amiben elmesélte, hogy Harvey Weinstein 2010-ben kétszer is megerőszakolta. Az egy hónappal ezelőtt kipattan botrány óta 87 nő jelentkezett, hogy a filmmogul szexuálisan zaklatta őket, de úgy tűnik, de la Huerta esete az, ami használható bizonyítékokkal szolgált a rendőrségi eljáráshoz.

A színésznő először csak a terapeutájával osztotta meg, aki feljegyzéseket vezetett a beszélgetésekről. Később, 2014-ben de la Huerta elmesélte Alexis Faith újságírónak, hogy Weinstein megerőszakolta, és rögzítették is, de a színésznő kérésére végül nem publikálták. Most azonban elküldte a dokumentumokat a New Yorki-ügyészségnek.

 A New Yorki-i rendőrség sajtótéjékoztatót adott pénteken, amelyen kijelentették, hogy a színésznő friss vallomásával és a korábbiakkal együtt, elegendő bizonyíték gyűlt össze Weinstein letartóztatásához. A filmmogul ellen egyébként a Scotland Yard és a Los Angeles-i rendőrség is nyomoz.

Weinstein vélhetőleg még mindig az arizoniai Phoenix-ben van terápián, látták is őt egy étkezdében, bár álcázta magát. (via IndieWire)