Letartóztatták Jackie Chan fiát

Pekingben őrizetbe vették a népszerű színész-harcművész-producer, Jackie Chan fiát egy új, zéró toleranciát hirdető drogkampány keretében. A 32 éves, színészettel és zenei karrierrel is próbálkozó Jaycee Chan és a vele együtt letartóztatott tajvani színésznő, Kai Ko Chen-tung a kormány nagy nyilvánosságot kapó drogellenes kampánya részeként került „terítékre”, miután az elmúlt hónapokban több más hírességet is drogfogyasztáson kaptak.

A kínai kormány véresen komolyan kezeli a drogok elleni harcot, és ennek részeként különböző hírességekkel demonstrálnak példát. Míg Hollywoodban egy hasonló eset gyakran PR eseménybe torkoll, és pár hónapnyi elvonókúrával végződik, Kínában az állami kézben lévő filmstúdiók, tévécsatornák és más testületek nem hajlandók a jövőben foglalkoztatni az ilyen ügyekben érintett művészeket. Ebben a hónapban 43 állami szervezet és ügynökség jelentette be, hogy bojkottálni fogják a kábítószerbirtoklással vádolt színészeket. 

Jackie Chan, aki saját állítása szerint maga is régi ópiumcsempész családból származik, többször is kijelentette, hogy nem tartja a kapcsolatot fiával, aki örökölni sem fog a vagyonából, az események azonban az ő karrierjének is árthatnak, hiszen éppen a Csúcsformában aktuális folytatásáról tárgyal, és megkeresték a The Expendables - A feláldozhatók következő részének készítői is.