Londoni helyszínelők

Guy Ritchie-nek remélhetőleg sikerült túltennie magát Madonnán és végre rendszeresen jelentkezik új filmekkel. Ezúttal Sherlock Holmes kalandjait dolgozta fel.

A híres angol detektív kalandjai cseppet se népszerűtlenek. Több mint kétszáz filmes adaptációval rendelkezik, így Drakula után a második legtöbbet megfilmesített képzeletbeli szereplő. Történetei tömegeket vonzanak és ha olyan sztárok játsszák a főszerepeket, mint Robert Downey Jr. és Jude Law akkor szinte garantált a siker. Vagy mégsem?

A korhű díszletek és jelmezek már nem igazi kihívás a filmiparban, így valami újat kellett mutatni, ami miatt más lesz ez a film. Először is jobban kiemelték Holmes harcművészeti képességeit és nem csak az agyát látjuk használni, hanem a puszta öklét is. Ezeket a jeleneteket mintha Sylvester Stallone-val forgatták volna és simán megállnák helyüket valamelyik Rocky filmben is. A másik torzítás, hogy Holmes-t kissé Dr. House-osra alakították. Ugyanúgy áll a dolgokhoz és ugyanúgy gondolkodik mint a népszerű sorozatban.

De nem csak Holmes karakterét próbálták "maira" varázsolni. Egyes jeletek például a most nagyon népszerű CSI-t idézik, amikor lárva vizsgálatot végeznek az egyik holtesten. Továbbá az is érdekes, amikor feltalálják az első távirányítású bombát...

Valami miatt mégis úgy érzem nem kell azonnal eltemeti a filmet és Guy Ritchie valamit mégis akar mondani. Még nem telesen kristályosodott ki bennem mi az, mert első nézésre nem volt egyértelmű. Az viszont biztos, hogy nem annyira izgalmas a film, mint amennyire a trailerből számítani lehet.

A karakter ugyanakkor nagyon megfogta Ritchie-t és annyi nyitott kaput hagyott a film végén, hogy szinte biztosan lesz folytatás, ha ezt a nézők is úgy akarják.

7/10 pont

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu