Mága Jennifer újrahasznosította apukája műsorát

Mága Zoltán lánya megcsinálta azt, amit más nem mert: két nagyon hosszú felvezetésből és rengeteg bejátszásból rakott össze egy műsort, meg egy sztárvendéggel, aki nem is az ő vendége volt.

A Mága Jennifer - Sztárok az életemből című, a TV2-n vasárnap ebéd után futó beszélgetős műsor sajtóanyaga alaposan felcsigázott minket, hiszen olyan mondatok szerepelnek benne, hogy: „Jennifernek édesapja révén nem ismeretlen a terep, hiszen szinte az anyatejjel szívta magába a sztárságot, a rá irányuló figyelem számára gyerekkora óta természetes.” – vagy: „A tehetség úgy tűnik, öröklődik a családban.” Persze tudtuk, hogy az ország legjobban kereső hegedűművésze rengeteget megtett azért, hogy a lánya is befusson, de a hasonló helyzetben lévő Fásy Zsülikével szemben Mága Jennifernek tényleg van hangja és zenei tehetsége, de egy ilyen műsorban inkább az a kérdés, van-e meghatározó egyénisége. Hogy nagyon udvariasak legyünk, erre az első részből nem kapunk választ, de a formátumnak köszönhetően valószínűleg később sem.

Az amúgy elég rövid, hivatalosan 23 perces műsor egy iszonyú hosszú felvezetéssel kezdődik, amiben rendkívül hosszan bizonygatják, hogy Jennifer milyen nagy sztár, mekkora tehetség, milyen patinás intézményekben tanult hatalmas mesterektől, milyen elképesztő helyeken lépett fel és milyen nagy emberektől kapott elismerő szavakat. Ezelőtt

összesen háromszor vágják be a főcímet, amely mind stílusában, mind Jennifer sminkjében és megjelenésében a török szappanoperák ízlésvilágát idézi.

Aztán Jennifer önmagát is felvezeti, feltéve a költői kérdést, hogy vajon miért van estélyiben, hogy aztán egy tök másik ruhában leüljön beszélgetni a sztárvendéggel. Akit nem ismertem fel, és akinek nem értettem a nevét egész végig, mert azt a szívességet nem tették meg, hogy kiírják, de aztán persze rákerestem.

Egy bizonyos Sheléáról van szó, teljes nevén Sheléa Melody Frazierről, közepesen sikeres R&B énekesnőről, aki dolgozott már együtt Stevie Wonderrel és Quincy Jonesszal, de leginkább egy Youtube videóról ismert, amin Whitney Houston dalokat énekel, mindezt persze egy új, szintén indokolatlanul hosszú felvezetőből tudjuk meg, hogy aztán kapjunk egy teljesen semmitmondó interjút, amiben olyan bevállalós kérdések hangzanak el, hogy „Mi a titkod? "– amúgy

a sok folyadék, az inhalálás és a jó alvás

Sheléa titka. Mivel angolul megy a csevej, még hangalámondást is kapunk, amitől a dolog még semmitmondóbb lesz, amit nyilván a szerkesztők is éreztek, ezért minden második mondat után bevágnak egy koncertrészletet a hölgytől. Egy idő után már ugyanazt a számot vágják be sokadszorra, majd kiderül, Jennifer és Sheléa duettet fognak énekelni, de nem egy meghitt együttműködésről lesz szó egy stúdióban a kedvenc pulóverükben, teával teli termosszal a kezükben, hanem nagyzenekarral, közönség előtt. Itt már gyanakodni kezdtem. És újra rákerestem.

Sheléa még hosszú hajjal Mága Zoltán korábbi újévi koncertjén

Merthogy Sheléa Mága Zoltán szokásos újévi koncertjének volt az egyik sztárvendége, akárcsak Jennifer, a duett ott hangzott el, nem a műsor kedvéért készült, ahogy az amerikai énekesnő sem beszélgetni jött Budapestre, hanem feltehetőleg elkapták a hotelben, hogy "figyi, leülnél kicsit beszélgetni a Dzsennivel, ha nem gond, de ha gond, akkor is, cserében itt az egyik szponzor aranyozott tányérja". Persze az is lehet, hogy Mága Zoltán nagyvonalú volt, és külön pénz járt a közreműködésért. A kérdés az, hogy jövő vasárnap ki kerül Jennifer műsorában elő a „hazai sztárok, zenészek, színészek, híres emberek” közül: vajon meglépik azt, hogy NEM az újévi koncert egyik fellépőjével beszélget? Lehet tippelni!