Még a végén kapunk egy jó M. Night Shyamalan-filmet?

Az egykori csodagyerek James McAvoy-jal forgatott Pscycho-szerű horrort egy hasadt személyiségű, perverz emberrablóról.

2017. január 20-án mutatják majd be az amerikai mozik a 15 évvel ezelőtt még indiai csodagyerekként, sőt, új Spielbergként emlegetett M. Night Shyamalan legújabb horrorját, a Spliet. Ami a friss előzetese alapján egész izgalmasnak ígérkezik: a retró X-Men-filmek sztárja, James McAvoy ugyanis zseniálisan alakítja benne a többszörösen hasadt személyiségű, XXI. századi Norman Batest.

 

A történet arról szól, hogy egy legalább 23 különböző személyiséggel rendelkező, néha női ruhákban parádézó, Kevin nevű őrült (McAvoy) elrabol három tinilányt, és bezárja őket a háza pincéjébe, hogy aztán kedvére terrorizálhassa őket. Amikor viszont nem a lányokkal foglalkozik, akkor meztelenül rohangál (és valószínűleg embereket gyilkol), mint valami nagyvárosi ragadozó.

Shyamalan talán ezzel a filmjével képes lesz visszakapaszkodni arra a szintre, amit pályája csúcsán, az ezredforduló környékén ért el olyan kultfilmekkel, mint a Hatodik érzék és A sebezhetetlen. Később ugyanis már csak olyan minősíthetetlen gagyikat ontott magából, mint Az eseményA Föld után vagy Az utolsó léghajlító. (via Movieweb)