Megegyezés született James Franco szexuális zaklatási ügyében

A részletek azonban még nem ismertek.

Még 2019 októberében írtunk arról, hogy James Franco Studio 4 nevezetű színiiskolájának két növendéke is megvádolta a színészt, hogy visszaélt a meztelenségükkel azon a kurzuson, amin elvileg azt tanította, hogyan forgassanak szexjeleneteket, illetve hogyan viselkedjenek természetesen, ha ruhátlanul kell egy-egy jelenetben mutatkozni. Toni Gaal és Sarah Tither-Kaplan vádjai között az is szerepelt, hogy a színész videóra vette ezeket, amibe bele kellett egyezniük, illetve a tananyag ürügyén olyan kamera előtt rendezett orgiaszerű jelenetekbe kényszerítette őket, amelyek igencsak távol állnak a szokásos hollywoodi produkciók kívánalmaitól.

Toni Gaal és Sarah Tither-Kaplan, Franco korábbi tanítványai több másik sértettel együtt beperelték a színészt, és a felek egy február 11-i keltezésű dokumentum alapján megegyezésre jutottak, noha korábban erről semmilyen információt nem tettek közzé.. Hónapokon keresztül tartott az egyezkedés, és Franco ügyvédei éltették a #metoo mozgalmat, de a két színésznő vádjait hamisnak nevezte, azzal indokolván, hogy Tither-Kaplan korábban kifejezetten hálás volt a lehetőségért, hogy együtt dolgozhatott Francóval, és a vádakat pusztán annak tudják be, hogy Gaal-lal együtt az újságok címlapjain szerepelhetett.

A csoportos keresetben szereplő többi felperes vádjait elutasították, de azokat egy másik eljárás során újra benyújthatják, áll a dokumentumban. A jelenlegi megegyezés konkrétumairól azonban semmit nem ír, azt sem, hogy a felek mekkora összegben állapodtak meg.

Franco ellen 2018-ban nyújtották be a keresetet, miután Golden Globe-díjat nyert  A katasztrófaművész címszerepéért. Stephen Colbert The Late Show című műsorában azt állította, hogy a vádak alaptalanok, és "ha valami rosszat tett, jóvá fogja tenni, mert jóvá kell tennie".

(Forrás: The Guardian)