Meghalt a börtönben a gyilkos milliárdos

Robert Durst 78 éves volt. Pár éve saját magát buktatta le egy dokusorozatban.

Hétfőn, a San Joaquin kórházban halt meg Robert Durst üzletember, az ingatlanmilliárdos Seymour Durst fia, akit barátja, Susan Berman meggyilkolásáért ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre 2021 októberében. Egy másik vád szerint első felesége, Kathleen McCormack Durst 1982-es eltűnéséért is ő volt a felelős. Bermant épp azért lőtte le, mert attól félt, hogy rájött a felesége eltűnésének okára.

Andrew Jarecki rendező 2010-ben készített játékfilmet az utóbbi incidensről Ryan Gosling és Kirsten Dunst főszereplésével Véres románc címen, de a neveket ekkor még megváltoztatta. Durst belement abba, hogy a film előkészítési fázisában interjút adjon Jareckinek, és ezekre az anyagokra építve készítette el később a rendező Az elátkozott: Robert Durst halálos élete című dokumentumsorozatot az HBO számára. A férfi itt vallotta be a kikapcsoltnak hitt mikrofonok mellett, hogy

Én öltem meg mindannyiukat, persze.”

Dursttel szemben felmerült az a gyanú is, hogy 2001-ben megölte és feldarabolta Morris Blacket, aki szomszédja volt a texasi Galveston városában. Elítélték a bizonyítékok meghamisítására tett kísérletért, de a gyilkosság vádja alól felmentették, noha az autójában megtalálták Black jogosítványát.

A férfi még 2020 végén kapta el a koronavírust és egy ideig lélegeztetőgépen is volt, és a vírus a meglévő betegségeit is súlyosbította.

Via: Variety