Meghalt Oszter Sándor

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész 73 éves volt.

73 éves korában elhunyt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész - írja az Index.hu. A halálhírt a színész felesége, Donatella Failoni zongoraművész közölte a Facebookon-oldalán:

Oszter Sándor 1948. szeptember 2-én született Győrött. Már a gimnáziumi tanulmányai alatt szerette a történelmet és képzőművészetet, sok irodalmi versenyt nyert. Utolsó gimnáziumi évében történelemből egy pályázatra írt műve bekerült a legjobbak közé, ezért felvételi nélkül automatikusan felvették a bölcsészkarra, de beadta jelentkezését a Színház- és Filmművészeti Főiskolára is, oda is felvették. 1970-ben Bacsó Péter Kitörés című filmjében szerepelt először a mozivásznon. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1971-ben végezte el, Ádám Ottó osztályába járt.

Forrás: PORT.hu

 

Oszter Sándort a Rózsa Sándor című 1971-es tévésorozat  tette országosan ismertté, amelyben az alföldi tanyavilág híres betyárját alakította. 1971-ben a Vígszínházba szerződött 1976-ig. 1976–1978 között szabadfoglalkozású volt, 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott, 1989–1992 között ismét szabadfoglalkozású színművész volt, majd 1992-től ismét a Nemzetiben lépett fel a legkülönfélébb szerepekben. 2008 óta a békéscsabai Jókai Színház tagja volt.

Forrás: PORT.hu

 

Bár számos nagyszabású történelmi filmben és kiváló drámában szerepelt (Hajdúk, Kopjások, 80 huszár, Az erőd, Jób lázadása, Napló gyermekeimnek), a fiatalabb generáció leginkább az Argo 1-2 műkincsrablásra specializálódott, elegáns Tejesembereként ismerhette.

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu