Meghalt Ronald Pickup, A Korona színésze

Február 24-én hunyt el.

Hosszú betegség után 80 éves korában elhunyt Ronald Pickup, akit leginkább a Keleti nyugalom – Marigold Hotel című filmből, és annak folytatásából, illetve A Korona című sorozatból ismerhetünk, utóbbinak több epizódjában Canterbury érsekét alakította. Családja körében, békésen távozott.

Pickup karrierje a 60-as évek elején kezdődött a Doctor Who egyik aprócska szerepével, amelynek még csak neve sem volt. Később olyan filmekben játszott, mint Sakál napja, a Soha ne mondd, hogy soha című James Bond-film, A misszió,  vagy A legsötétebb óra.

1940-ben, Chesterben született, színészi tanulmányait a tekintélyes múltú, londoni Royal Academy of Dramatic Arton (RADA) végezte. 1964-ben kezdett játszani a National Theatre of London színpadán Peter Shaffer Az aranybirodalom bukása című darabjában, és összesen 36 produkcióban szerepelt, olyan kiválóságok oldalán, mint Laurence Olivier, Derek Jacobi, Anthony Hopkins és Ian McKellen.

Sorozatokban is sokat láthatták a nézők, a Magyarországon is népszerűek között A Korona mellett a Downton Abbey-ban is játszott.

Facebookon Sir Ian McKellen is megemlékezett barátjáról:

Ronald Alfred Pickup (7 June 1940 – 24 February 2021) Ronnie Pickup was one of my oldest and dearest pals. We were...

Közzétette: Ian McKellen – 2021. február 25., csütörtök