Megható karácsonyi kisfilmmel köszönti a zenerajongókat a Müpa

Bergendy Péter (A vizsga, Trezor, Post Mortem) rendezte a Művészetek Palotája idei karácsonyi kisfilmjét, amelyben egy kislány a szomszédjában lakó idős, magányos nénit egy különleges ajándékkal lepi meg.

A Müpának nem ez az első ilyen kísérlete, két évvel ezelőtt azzal a szándékkal vágtak bele első karácsonyi kisfilmjük elkészítésébe, hogy köszönetet mondjanak nézőiknek az egész éves töretlen figyelemért és szeretetért – írják a közösségi oldalukon, hozzátéve, hogy akkor persze senki nem tudhatta, hogy a következő években még inkább felértékelődik majd a kultúra közösségteremtő ereje, és minden korábbinál fontosabbá válik, hogy felejthetetlen pillanatokon osztozhassunk a hétköznapok és az ünnepek idején egyaránt.

Az Ajándék című filmben Nagy Mari alakítja a főszerepet, a kislányt Kádár Emma játssza, míg a Müpában Várdai István csellóművész fellépése látható. A film atmoszféráját Pacsay Attila zeneszerző dallamai és Jules Massenet Thais című operájának zenekari közjátéka, a Meditáció teszi teljessé.     

A rövidfilmben a Müpa valódi nézői is kiemelt szerepet kaptak, hiszen az intézmény hűségprogramjának tagjai fontos szerepet töltöttek be a forgatáson. Közülük több százan a színészekkel, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeivel és a Müpa munkatársaival együtt készítették el az Ajándék című alkotást – közölte a Müpa az MTI-vel.     

A múlt héten a Telekom is bemutatta karácsonyi imázsfilmjét Koltai Róberttel a főszerepben, ide kattintva lehet megnézni.

Via: Müpa / MTI

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.