Megtalálták az új Lando Calrissiant a Han Solo-mozifilmhez

Billy Dee Williams helyett Donald Glover fogja alakítani a Star Wars-filmek legendás zsiványát.

Hétvégi hír ugyan, de nem mehetünk el mellette, hiszen nagyon fontos: Donald Glover lesz Billy Dee Williams helyett Lando Calrissian, a Star Wars-őstrilógia hírhedt zsiványa a fiatal Han Solóról szóló mozifilmben - írja a Variety. A 33 éves fekete színészt korábban többek között a magyarországi helyszíneken forgatott Mentőexpedícióban láthattuk.

Lando nem véletlenül lett közönségkedvenc karakter, hiszen nagyon fontos szereplő a Star Wars-univerzumban. A kártyán nyert Felhőváros uraként A Birodalom visszavágban ugyan elárulja a régi barátját, Han Solót, de miután Darth Vader a nagyszájú csempészt egy karbonittömbbe fagyasztja, és átadja Boba Fettnek, A Jedi visszatérben már Lando is besegít Leiának és Luke-nak, hogy kiszabadíthassák Hant Jabba fogságából. Ezután Lando ugye végleg átáll a jók oldalára, és a régi hajójában, a Millennium Falconban ülve felrobbantja a második Halálcsillagot!

1281190897965488423.jpg

A 2018. májusában mozikba kerülő, egyelőre cím nélküli Han Solo-előzményfilmben Alden Ehrenreich fogja alakítani a zűrös életű űrcsempészt. A Leiával való megismerkedése előtti barátnőjét pedig Zoe Kravitz, Naomi Scott vagy Tessa Thompson - amiből már azt is sejteni lehet, hogy a Disney-féle új kánonhoz kitalált új karakter, Sana Solo, Han előző felesége is benne lesz a filmben. A forgatókönyvet az eddigi hírek szerint a Star Wars-franchise nagy veteránja, Lawrence Kasdan és a fia, a Kaliforgiában színészként is szereplő Jon Kasdan írják majd.