Megtisztelik Wim Wenderst

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál életműdíjat, tiszteletbeli Arany Medvét ad át generációja legfontosabb német rendezőjének, és díszelőadást tartanak 1987-es kultfilmjének.

Bár viszonylag régen hallottunk a mostanában inkább dokumentumfilmesként dolgozó Wim Wendersről, a szakmában még mindig a legjobbak közt tartják számon, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a soron következő Berlinálén, egész pontosan 2015 február 12-én életműdíjat adnák át a rendezőnek. A fesztiválon más Wenders filmek mellett levetítik az 1987-es, Bruno Ganz, Peter Falk és Solveig Dommartin főszereplésével készült Berlin felett az ég-et is, amelyből Angyalok városa címmel született jóval kevésbé emlékezetes amerikai remake, Nicolas Cage és Meg Ryan asszisztálásával.

A tiszteletbeli Arany Medve átadása talán Wenders új filmjére kellő figyelmet irányít. Az Every Thing Will Be Fine cimű 3D-s művészfilm Rachel McAdams, James Franco és Charlotte Gainsbourg készül, és jelenleg az utómunkálatok folynak rajta. Története szerint egy este egy családi vita után a főhős író autójával elüt egy kisgyereket, majd a következő 12 évben megpróbál szembenézni önmagával és tettével.