Megvan az új X-Men film főgonosza

Oscar Isaac lesz az új X-Men: Apokalipszis főgonosza, és a név sokaknak valószínűleg nem mond semmit, pedig érdemes megjegyezni, és azt is eláruljuk, hogy miért.

Oscar Isaac neve a legtöbb embernek nem hangzik ismerősnek, pedig az illető Hollywood egyik legnagyobb ígérete jelenleg. Ígéretből persze mindig sok van, de Isaacben az a különleges, hogy több, egymástól radikálisan különböző műfajban is remekül helytállt, és nyilván ennek köszönhető, hogy most megkapta a X-Men: Apokalipszis főgonoszának szerepét, és egy ilyen nagy presztízsű produkcióban egy ekkora szerepet nem adogatnak csak úgy oda. Bár az Oscar Isaac névnek angolszász csengése van, a már 35 éves színész valójában Óscar Isaac Hernándezként született Guatemalában, majd Miamiban nőtt fel, és számos apró szerep után – például a Drive – Adj gázt!-ban - a Coen testvérek csendes drámájában, a Llewyn Davis világában figyelt fel rá a szakma, és erre jött egy sor nagy felkérés. Legközelebb J.C. Chandor Oscar-esélyes filmjében, az A Most Violent Yearben játszik, egy, az 1980-as években játszódó drámában, amiben Jessica Chastain a partnere, majd a Kétarcú januárban láthatjuk Kirsten Dunst és Viggo Mortensen társaságában, de szerepet kapott a Star Wars készülő 7. részében és az Ex Machina című sci-fiben is, vagyis érdemes megjegyezni a nevét.

Az X-Men: Apokalipszis a szerteágazó képregényfolyam legújabb része – ez nem még nem hivatalos magyar cím, de az X-Men: Apocalypse-ből aligha lesz más -, amelyet újra Bryan Singer rendez, a forgatókönyvet pedig Simon Kinberg jegyzi, és a történet az Eljövendő múlt napjai után az 1980-as években játszódik, és természetesen visszatér benne Michael Fassbender, mint Magneto, James McAvoy, mint Xavier professzor és Jennifer Lawrence, mint Mystique. Küklopsz és Jean Grey fiatalkori verziójára most keresnek szereplőket. A címszereplő Apokalipszisről már az előző részben esett szó: valamikor az ősi Közel-Keleten született, a bőre szürke, és egy sor szuperképességgel rendelkezik, például képes változtatni az alakját és a méretét, és ezt nem kifejezetten jó célokra használja, szóval kemény ellenfél lesz.