Mel Gibson hatására tért át a katolikus hitre Shia LaBeouf

És most már bánja a bűneit.

Shia LaBeouf a barátja és kollégája, Jon Bernthal podcastjában vendégeskedett, ahol nyíltan beszélt a metoo-botrányáról, és arról, hogy bánja bűneit.

LaBeouf ellen korábbi barátnője, az FKA twigs művésznéven ismert brit énekesnő, Tahliah Debrett Barnett még 2020 tavaszán nyújtott be keresetet folytonos fizikai, érzelmi és mentális bántalmazás címén. A botrány éppen akkor pattant ki, amikor bemutatták Mundruczó Kornél filmjét, a Pieces of a Womant LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével. A színész a podcastben meg is említette, hogy mennyire sajnálja, hogy a botrányával csorbította kolléganője Oscar-esélyeit.

A színész azt állítja, hogy olyan mélyen volt a vádak kipattanása után, hogy csőre töltött fegyverrel már az öngyilkosságon gondolkodott.

Állítása szerint leginkább a feleségének, Mia Goth-nak köszönheti megmenekülését, akivel két évig nem beszéltek, de amikor LaBeouf bekerült az elvonóra, a színésznő megkereste, és visszafogadta őt. A 2021-es kibékülés után idén év megszületett az első gyerekük is.

"Megmentette a kibaszott életemet" - mondta LaBeouf Goth-ról, hozzátéve, hogy a nő ezzel vállalta azt is, hogy "ütéseket kap" a médiától, amiért visszatért hozzá a bántalmazási vádak és a FKA Twigsszel való pereskedése közepette.

LaBeouf és Goth korábban a Lars von Trier-féle Nimfomániásban szerepeltek együtt 2012-ben, és 2016-ban házasodtak össze Las Vegasban. Goth 2018-ban adta be a válókeresetet, mégis megjelent a rehabilitációs központban, hogy támogassa LaBeouföt.

Jelen volt számomra egy olyan időszakban, amikor nem érdemeltem meg, hogy bárki is része legyen az életemnek, különösen nem ő"

- mondta a színész, aki legutóbb Abel Ferrara Padre Pio című filmjében játszott.

 

LaBeouf azt mondta, hogy sok mindenen kell még dolgoznia.

Ha van egy lányod, és tudod, hogy egy nap rákeres a nevedre, és látja majd, hogy egy nyomorult, undorító szarházi vagy, az beüt.”

A színész hozzátette, hogy élete hátralévő részében "jóvátételt" tervez, amiért az évek során "élvhajhász, önző, egocentrikus, becstelen, tapintatlan, gyáva ember" volt, és kijelentette, hogy imádkozik útmutatásért, hogy tudja, hogyan kell a forgatáson viselkedni és másképp dolgozni, mint ahogyan a múltban tette.

"Az én munkamódszerem állatias volt, teljesen ösztönös, mágikus alapállású" – mondta.

A színész az utóbbi időkben is hallatott magáról, pár hete jött a hír, hogy Olivia Wilde kitette a készülő Don't Worry Darling című filmjéből forgatási vitákra és nézetkülönbségekre hivatkozva, és Harry Stylest vette fel a helyére. LaBeouf tagadta, hogy "kirúgták" volna.

A podcastban LaBeouf FKA Twigs bántalmazási vádjaival kapcsolatban annyit mondott, hogy "megbántotta azt a nőt", és azt is, hogy "sok más embert is megbántott” korábban. A színész szerint már nem az a célja, mint korábban, hogy boldog legyen, hanem, hogy hasznos, majd így összegzett:

Tudom, hogy dolgom van, és tudom, hogy a végén minden rendben lesz, és ha nem lesz rendben, az nem a vég".

LaBeouf a hitéről is beszélt a podcastben. A színész az Abel Ferrara-féle Padre Pio munkálatai közben tért át a katolikus hitre (ő alakítja a címbéli szerzetest, aki egész életében stigmákat viselt), és azt is elárulta, hogy a latin misével barátja, Mel Gibson ismertette meg.

via: IndieWire