Milyen a Csillagok között hangja?

Christopher Nolan rendező szerint a film „kalandos és kreatív” hangzása „a megfelelő megközelítés egy ilyen kísérleti film esetében."

„Mindig is szerettem az olyan filmeket, melyek impresszionista módon közelítik meg a hangzást, és ez ugyan szokatlan hozzáállás egy mainstream kasszasiker esetében, de úgy érzem, hogy ez a helyes megközelítés egy ilyen kísérleti film esetében." mondta Christopher Nolan, aki először beszélt részletesen új filmje a Csillagok között sokak által kritizált hangzásáról. Nolan, aki a film hangkeverését „kalandosnak és kreatívnak" írta le, azt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek adott interjúban, „Számos, általam az a múltban annyira csodált filmes merész és újító módon használta a hangzást. Nem értek egyet azzal a gondolattal, hogy a párbeszédeken keresztül lehet mindent érthetővé tenni. A történet és az érzelmek érthetőségét nagyon rétegzett módon próbálom meg elérni, felhasználja az összes különböző, a rendelkezésemre álló eszközt, köztük a képet és a hangot."

A film november 5. amerikai bemutatója óta számos néző tett panaszt a film hangzására, mondván, hogy fontos párbeszédek kulcsmondatai voltak számukra érthetetlenek, ami feltette a kérdést, hogy vajon a film eredeti hangkeverésével vagy az adott mozi hangrendszerével van-e gond. Nolan szerint azonban a film hangzása pontosan olyan, amilyennek szánta, és dicsérte a filmszínházakat, amiért úgy játszották azt le, ahogy azt eredetileg is tervezték. A magyar nézők részéről még nem érkezett hasonló panasz.