Mission: Impossible III

  • -stj- / PORT.hu

A címbeli hármasok rendszerint rosszat jelentenek. A makacsul visszatérő, elpusztíthatatlannak tűnő sorozatsztárok a harmadik eresztésre szoktak végképp kifáradni, s unott ábrázatukból a legtöbbször az is kiolvasható, hogy már távolról sem a szakmai kihívás, hanem a tetemes gázsi jelenti a legfőbb motiváló erőt.

A Mission Impossible-sorozatot producerként is jegyző Tom Cruise-nak minden oka meglehetne arra, hogy pusztán könnyű pénzszerző akciónak tekintse az általa életre hívott sikerszéria soron következő folytatásait, elvégre éppen eleget törte már magát Ethan Hunt, a világutazó szuperügynök szerepében, éppen elég rendezővel vesződött már a sorozat elindítása óta, és éppen elég vitriolos tollú kritikus kirohanását kellett lenyelnie, hogy a harmadik alkalommal szép komótosan hátradőljön és kényelmesen tartsa a markát a végelszámolásnál. Vélhetően karrierje se nagyon bánta volna, elvégre ma Cruise Hollywood egyik legjobban jövedelmező, egyszemélyes vállalkozása, s akinek ilyen hatalom és befolyás van a birtokában, az bukni is már csak felfelé bukhat. Száz szónak is egy a vége: az ezen a szinten magától értetődő profizmus és a harmadik részekre jellemző fárasztó rutin keverékére számítottunk, ehelyett azonban a sorozat eddigi legpergőbb és legszórakoztatóbb epizódját kaptuk.

A Brian De Palma és John Woo stílusjegyeitől hemzsegő első két epizód után végre nem az osztott képernyőről, a lassított felvételeken repdeső hófehér galambokról és Lalo Schifrin dögös főcímzenéjéről szól a nagyszabású produkció, hanem Ethan Hunt ügyes-bajos dolgairól. Az előző részekhez képest újdonságnak számít az is, hogy ezúttal Hunt magánélete is része a történetnek, a drámai feszültséget pedig csak tovább növeli, hogy Cruise ellenlábasát egy igazi nehézsúlyú színész, az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman alakítja. A felvételeket irányító J.J Abrams két televíziós sikersorozat, a Lost és az Alias felfuttatásával érdemelte ki Cruise bizalmát, aki azután bízta rá a szuperprodukció irányítását, hogy első jelöltjei, David Fincher és Joe Carnahan angolosan kihátráltak a projectből. Woo és De Palma után Cruise ismét jó lóra tett, hiszen dacára annak, hogy Abrams egyáltalán nem rendelkezett mozifilmes tapasztalattal, a Mission Impossible harmadik részével olyan nívójú akciófilmet sikerült készítenie, melynek láttán James Cameron-t is elöntheti a sárga irigység.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu