Misztikum és fantázia 2000-ben

Magyarázat nélküli történések filmje A tanú szeme. Elmesélhető, de a hétköznapi logika szerint fel nem fogható. Egy megfigyeléssel foglalkozó titkos ügynök - fedőnevén Szem - a megfigyelt fiatal nőt először kötelességből, majd egyre erősebb személyes érdeklődésből követi New Yorktól San Franciscóig, Chicagótól Alaszkáig. A követési és megfigyelési csúcstechnika - és egy irányító-eligazító hivatalos központ - segítségével bejut a szépséges gyilkos életének intim titkaiba is, szemtanúja a kegyetlen irtó hadjáratnak, ahogy a nő az elcsábuló férfiakat kivégzi, ahogy álcáit szemeteskosarakba hajítja.
A valóság, a képzelet, az emlékek és a vágyak képeit vetíti ki és szerkeszti hideg, misztikus történetté a rendező, Stephan Elliott, aki a Priscilla, a sivatag királynője című filmjével szerzett nevet magának. Ez a filmje hangulatában, stílusában, szerkesztésében is merőben más. Merész vállalkozás arra, hogy a belső lelkiállapotok, vonzódások és érzések képpé fogalmazott történetét a valóság eseményeivel fonja öszsze, bizonytalanná téve a határt, hol ér véget az egyik, hol kezdődik a másik. A magány és elveszettségérzés növekszik univerzálissá a történet során, s maga a valóság valódisága kérdőjeleződik meg, mire váratlan és szintén magyarázat nélküli véres véget ér a havas tájban a történet. A gyilkosságok és menekülések realitása a rémálmok szürreális világát hordozzák, miközben a megfigyelés high-tech módszere ennek az egész felfoghatatlan világnak a megsokszorozásával hozza zavarba a nézőt. Elvesztett gyermek, elvesztett gyermekkor - ki tudja, mi áll mozgatórugóként a két magányos ember tetteinek hátterében? Megfog a hangulata, felpiszkál a megfejtés nélküli titka. Elvarázsol Ewan McGregor és Ashley Judd játéka az egymástól elütő, de egyaránt mélységesen magányos és reménytelen megszállottság útjának végigjárásában.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu