Mit dob szerda?

Például ezen a szerdán ideje megmutatnom a házi irodámat, mely nem nagyon zsúfolt, hainkább takaros és rendezett. A kaktuszt lecseréltem, mert beleakadtak a papírrepülők, amik a használaton kívüli nyomtatóból születtek. Itt, az adóbevallásaim mellett, nagyjából délben szoktam megnézni nektek, hogy mi lesz szerdán. Most már nagyon vegyesen lesznek az események, ülve, vagy lábon, azt a szeszélyes tavaszi időjárás befolyásolhatja csak, illetve a biztonságérzet. Az alábbi programcsokor éppúgy kiínál lehetőségeket az óvatosabbaknak, mint a bátraknak.

ÉLŐ Japánból - Japán teaszertartás

Online, május 19.,  9:00

Vegyél részt egy japán teaszertartáson a Kiotói mindennapok és a Narai turisztikai iroda szervezésében, egyenesen Japánból közvetítve, élőben. Yayoi teamester Narában lát vendégül a chashitsuban, azaz teaszobában.

Önálló Európa – Fikció vagy valóság?

Online, május 19.,  10:00

Az Európai Unió stratégiai autonómiájának lehetőségei és korlátai. A Trump-korszak alatt, majd a világjárvány kitörését követően az Európai Unió figyelme olyan kihívásokra összpontosult, mint a fair kereskedelmi kapcsolatok, a multilateralizmus, a beszállítási láncok biztonsága és a klímaváltozás, így a stratégiai autonómia fogalma az uniós diskurzus középpontjába került. 

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, május 19.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Mátyásföldi séták - SZOBORkavalkád Mátyásföldön

Mátyásföld, május 19.,  13:00

Több különböző útvonalú és témájú sétát ajánlanak a környék autentikus ismerőjével. ESŐS, borús időben is tartanak túrát! HASZNOS: A mátyásföldi villanegyed a 16. kerületben található, 10 percre az M2 metrótól.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, május 19.,  15:00

Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. 

TikTok a Marketingben

Online, május 19.,  15:00

A szakértők esettanulmányokon és adatokon keresztül prezentálják, hogyan állíthatjuk üzleti céljaink szolgálataiba a TikTokban rejlő lehetőségeket. Segítenek értelmezni a platform működését és bemutatják, milyen módon érdemes kommunikálni ezen a rohamosan növekvő felületen.

Tárlatvezetés - Hölgyek, múzsák, művészek...

Ráth György-villa, május 19.,  16:00

Milyen érzés volt nőnek lenni a századfordulón? A reprezentáción és a családi szférán túl milyen szerepe volt a nőknek a társadalomban? A szecessziós női tárgykultúrával, a női divat és kultúra elemeivel, valamint a korszak inspiráló szereplőivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők május harmadik szerdáján, a Ráth-villa kiállításában.

Pál Sándor Attila: Rokonok / Online könyvbemutató

Online, május 19.,  18:00

Pál Sándor Attilával Turi Tímea beszélget a Rokonok című könyvről. Pál Sándor Attila novellái ismerős különcökről szólnak. Egy több száz éves öregúrról, aki nem tud meghalni, amíg végig nem olvassa gazdag könyvtárát, egy magát gyümölcsfába oltó agronómusról, vagy a falusi bácsiról, aki beleköltözik egy antropológus fejébe. Ismeretlen csodabogarak ők, akikhez mégis van közünk: mint a rokonainkhoz, akikkel csak húsvétkor találkozunk.

Az I Bassifondi együttes koncertjének élő közvetítése - Róma 600

Online, május 19.,  18:00

Az olasz I Bassifondi ütős- és gitár együttes a régizenei együttesek jellegzetes előadásmódját eleveníti fel, a közös zenélés és az improvizáció szellemében. A Simone Vallerotonda ötlete alapján létrejött I Bassifondi együttes XVIIXVIII. századi, lantra, gitárra, theorbára és arciliutóra írt,  mélyszólammal, basso continuóval kísért szerzeményeket ad elő.

Schild Tamás tárlatvezetése a II. Fotóművészeti Nemzeti Szalonon

Műcsarnok, május 19.,  19:00 

Varietas delectat. A hazai kortárs fotográfia eddigi leggazdagabb seregszemléje a fotográfiai helyzet kérdésfelvetéseire adott, egymásnak akár ellentmondó megoldásokat mutat fel. Ráadásul mindegyik válasz, út érvényes.

Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

Thália Színház, május 19.,  19:00 

Bernard (Pindroch Csaba), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői (Schell Judit, Gubás Gabi, Tóth Eszter) is az ő ágyában landolnak.

greCSÓKOLlár

Fészek Művészklub, május 19., 19:00 

Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje. Unikális produkció, amely egyszerre izgalmas szellemi kaland és felhőtlen szórakozás.

Fonó Tavasz: Helka Banda

Online, május 19.,  19:30 

Debreczeni-Kis Helga 'Helka' a Zeneakadémia hallgatója, a 2017-es Fölszállott a páva döntőse. Az autentikus népzene elsajátítása mellett zenei útjának fontos alappillére az önismeret, saját zeneiségének keresése, szárnypróbálgatás. A koncertet az esemény időpontjában a Fonó Budai Zeneház Facebook oldalán és a Youtube csatornáján mutatják be.

Szomorú vasárnap

Online, május 19.,  20:00 

A Szomorú vasárnap egy halhatatlan szerelem története. Seress Rezső, sok örökzöld sláger, és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét, mint zongorista, élte: a legendás Kispipába.

Oláh Krisztián Quartet

Budapest Jazz Club, május 19.,  20:00 

Oláh Krisztián 2018 decemberében első magyar zenészként meghívást kapott a Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között versenyzett. A felkészülés ideje alatti időszak, valamint a Washingtonban és New Yorkban töltött idő és tapasztalatok új vágányra terelték zenei világát, ennek eredményeként született meg ez a kvartett formáció is.

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, május 19.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."