Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik a Legyek urát, a Hannah Montana filmet, az Öcsikém második részét a Vad Magyarországot, de megnézhetitek a Star Wars negyedik részét és azt azt kiparodizáló Űrgolyhókat is.

2017. november 18., szombat

Kelekótya karácsony
Mozi+ - november 18., 7.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen - hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul. 

Kung Fu Panda 3
HBO - november 18., 8.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Po találkozik az elveszettnek hitt apjával, és a pandaparadicsomba utaznak. A gonosz Kai Kína-szerte legyőzi a kung fu mestereket, és most Póék békés lakhelye felé közeleg. Po nekiáll, hogy a barátságos pandákat felkészítse a harcra. 

Szikraváros
Mozi+ - november 18., 9.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A csillogó Szikraváros már generációk óta virágkorát éli, ragyogó fényeinek köszönhetően lakói elégedettek és boldogok. Ám a földalatti város hatalmas generátora a meghibásodás határán áll, az utcákat és tereket megvilágító nagy lámpák mindenki megrökönyödésére vibrálni kezdenek. Két tinédzser vállalja magára a feladatot, hogy az idővel versenyre kelve szétnézzen Szikravárosban különböző nyomok utána kutatva, melyek tán segítenek megérteni a város létezésének misztériumát és kimenekíteni a tisztes polgárokat, mielőtt az összes fény kihunyna. 

Egy indián Párizsban
Filmcafe - november 18., 10.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Stephen, a zaklatott életű párizsi tőzsdeügynök meg volt győződve róla, hogy az életben nem érhetik már meglepetések. Egészen addig, amíg meg nem ismerte Mimi Sikut, aki a venezuelai esőerdőkben egy indián törzzsel él, és történetesen a fia... Steph újdonsült apaszerepében és tősgyökeres városlakóként rádiótelefonja és számítógépe nélkül valahogy túléli a venezuelai dzsungel(tor)túra óriáskígyós, mérges pókos viszontagságait, és Párizsba hozza Mimit, de a neheze csak ezután következik! Most az a kérdés, hogyan lehet szójababot eladni a tőzsdén állandóan zuhanó árak mellett és megmenekülni az orosz maffia markából úgy, hogy közben egy kiskorú indiánt pesztrálunk, aki, ha éppen kedve szottyan, az Eiffel-torony oldalán mászik felfelé, majd az akváriumunkból kihalászott méregdrága díszhalakat sütögeti parázs felett lakásunk teraszán. 

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka
Prime - november 18., 16.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, melynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi "családjáért", a fiával és néhány műtárggyal Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát. 

Legyek ura
m2 - november 18., 17.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Miután repülőgépük lezuhan, a gyerekek egy lakatlan szigetre vetődnek. Eleinte megpróbálnak valamiféle demokratikus rendet fenntartani, ám a megpróbáltatások, az éhség, az elhagyottság érzése fokozatosan kikezdi a józan, egyben játékos gyermeki gondolkodást. A rend felbomlik, és a fiúk két táborra szakadnak. Az egyik parancsnoka, Ralph félelemmel tapasztalja, ahogy az ellentábor tagjai elvadulnak, az erőszak a józan ész fölé kerekedik. A két csoport között megkezdődik a küzdelem. William Golding regényének filmváltozata.

2017. november 19., vasárnap

Bambi
HBO - november 19., 9.05
6 éven felülieknek ajánlott!

A történet Bambi, a kis szarvasbikaborjú születésétől indul. Végigköveti az első lépéseit, első szavait, első kalandjait. Láthatjuk, hogyan ismerkedik meg az őt körülvevő szűkebb és tágabb környezettel, amiben hol édesanyja, hol kis barátai, Toppancs nyuszi és Virág, a borz segítenek neki. Megtapasztalja a veszélyt, amit főként a vadász jelent számukra, majd a bánatot, amit édesanyja elvesztése miatt érez. De nem marad magára, mert apja, az erdő Nagyhercege, magához veszi és felneveli. Ifjúkorában aztán a szerelem is utoléri. Szarvasbikához illően meg is küzd a választottjáért, majd egy erdőtűzből való sikeres menekülés után maga is családot alapít.

Kenguru Jack
Film+ - november 19., 9.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A pénzt beteszi a dzsekibe, a dzsekit ráadja egy kengurura, az meg eltűnik! Ezzel megindul az őrült kenguru-dili - üldözés és kaland tetőfokon! Két brooklyni srác megérkezik Ausztráliába, hogy eljuttasson ötvenezer dollárt egy bizonyos személyhez. Útjukba akad azonban Kenguru Jack, a kenguruk (ken)guruja, aki fogja magát, és holtából feltámadva elvágtat a zsákmánnyal. 

Hannah Montana: A film
Cool - november 19., 12.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Miley Stewart, azaz Hannah Montana teljes erővel küzd, hogy összeegyeztesse titkos popsztár-életét a magánéletével, amit igen nehéz, mikor már karrierje és népszerűsége az egekben szárnyal. Mikor már úgy tűnik, a popsztár-élet teljesen átveszi az irányítást magánélete felett, édesapja hazahozza a tinilányt szülővárosába, Crowley Cornersbe, hogy új életet kezdjen. Egy olyan mesés időszak következik, melyet még Hannah Montana sem tudott korábban elképzelni. 

Tucatjával olcsóbb 2.
Cool - november 19., 14.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A Baker-család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
HBO - november 19., 14.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga... 

Űrgolyhók
SuperTV2 - november 19., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Félelmet és pontos úti célját nem ismerve vág neki Szóló Sztár, a magányos űrhős legújabb kalandjának. Oldalán hű társával, a félig ember, félig kutya lénnyel elindul kívülről kissé rozogának tűnő, de ugyancsak felspécizett motorzattal rendelkező csillagközi lakóautójával kiszabadítani a gonosz Lord Kobak fogságába esett Vespa hercegnőt. Útközben összefutnak a gusztustalan Pizza a Hutt-tal, aki legutóbbi találkozásuk óta legalább dupla sajtnyit hízott, egy kissé idegesítő stílusú robottal, valamint egy különös kis emberkével, Yoghurt-tal, aki bevezeti őket egy titokzatos erő, a Svarc rejtelmeibe.

Öcsikém 2.: A londoni küldetés
TV2 - november 19., 15.20
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenöt éves tini CIA-ügynök, Cody Banks a nyári tábornak álcázott kiképzőközpontba utazik, ahol nemcsak új feladat, hanem új partner is várja. A bumfordi, ám fölöttébb éles eszű Derek csatlakozik ezúttal hozzá. A két tinikém együttes erővel próbálja meg megtalálni és lekapcsolni a gonosz kettős ügynököt, aki meglépett a kísérleti agykontroll masinával. A nyomok Nagy-Britanniába vezetnek, ahol Banks az egyik elit magániskola tanulójának kiadva magát próbálja elkapni a szökevényt. A hajszába hamarosan a helyi tini ügynök, a csinos Emily is bekapcsolódik.

Vad Magyarország - A vizek birodalma
m5 - november 19., 18.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Egy rétisas család mindennapjai és egy fiatal vidra kalandjai - valahol a magyar mocsarak mélyén. Egész estés természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével, Kulka János narrációjával.

Star Wars: Egy új remény
RTL Klub - november 19., 18.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak. Az idős jedi Luke Skywalker, Han Solo és szőrős vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban. 

Winnetou - Az Ezüst-tó kincse
Film+ - november 19., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Old Shatterhand beleszeret Nso Csiba, Winnetou húgába, a szépséges sámánba. Winnetou bátorítja barátját, aki azonban fél az elköteleződéstől és az indián életformától. Visszautasítja a nőt, és elhagyja a törzset. Hamarosan néhány elvetemült mexikói bandita elhurcolja a Nso Csit, hogy kivételes képességének segítségével megkeresse az Ezüst-tó kincsét. Winnetou és Old Shatterhand azonnal a segítségére sietnek, ám ők is fogságba esnek.