Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Megnézhetitek a Mrs. Doubtfire, a Super 8, a Szentjánosbogarak sírja, a Gréti - Egy kutya feljegyzései, a Vad Szigetköz és a T.S. Spivet különös utazása című filmeket.

2017. november 25., szombat

Az álmodó
RTL II - november 25., 13.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Éjféli nap
DUNA Televízió - november 25., 13.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Kanada északi részén él húgával és kutató anyukájával a tizenéves kisfiú, Luke. Egy este észrevesz egy medvebocsot a kertjükben, akit elválasztottak az anyukájától és elhatározza, hogy mindenképpen összehozza őket újra. Segítségére lesz Muktuk, aki nagyon jól ismeri a környéket. Egy viharban aztán egyedül marad Luke az addigra barátjává vált medveboccsal és megkezdődik az ádáz küzdelme az időjárás viszontagságaival az életben maradásért és célja eléréséért.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van
Film+ - november 25., 14.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Addig rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina elindul. 

G-Force - Rágcsávók
RTL Klub - november 25., 15.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadicélokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amelyet a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac Darwin. Az egység tagjait a legjobbakból verbuválta, ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost. 

Super 8
Prime - november 25., 15.45
12 éven felülieknek ajánlott!

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek - de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül.

Drágám, a kölyök marha nagy lett!
SuperTV2 - november 25., 17.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A Szalinski család életében az előző kaland, a gyerekek lekicsinyítése óta eltelt három év nem hozott túl sok változást. A bogaras tudóst, akit pillanatnyilag éppen a molekulák felnagyítása foglalkoztatja, új munkahelyén is csodabogárként tartják számon. Sajnos a legkisebb Szalinski gyerek éppen arra téved, amikor a nagyítósugarakat veszi górcső alá. Adam rakétasebességgel kezd növekedni, ahányszor csak elektromos áram közelébe kerül. A lassacskán óriássá cseperedő fiú bánatában elbujdosik a sivatagban. Az aggódó családtagok azonban mindenre hajlandók, hogy megtalálják a gyermeket.

Zarafa
m2 - november 25., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A majomkenyérfa alatt egy idős férfi mesél a gyerekeknek. Maki, a tízéves, a rabszolga kereskedők kezéből megszökött kisfiú és Zafira, az elárvult zsiráf barátságának történetét. A zsiráfot az egyiptomi pasa küldte Franciaország királyának, X. Károlynak. A pasa Hasszánt, a sivatag hercegét bízta meg azzal, hogy az állatot Franciaországba szállítsa. Ám Maki elhatározza, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt, és visszavigye az állatot a szülőföldjére. Megszökteti Zarafát, és ezzel egy kalandos utazás veszi kezdetét. 

T.S. Spivet különös utazása
DUNA Televízió - november 25., 19.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni.
Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül. 

2017. november 26., vasárnap

Sammy nagy kalandja 2
Film Mánia - november 26., 6.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és szoros menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét. 

Szentjánosbogarak sírja
Film Mánia - november 26., 9.30
12 éven felülieknek ajánlott!

A film egy fiatal testvérpár szívszorító sorsát követi végig a második világháború sújtotta Japánban. Szeita és alig négyéves kishúga, Szecukó apja egy hadihajón szolgál, amikor anyjuk életét veszti bombázás okozta tűzvészben. A két árva egyik nagynénjükhöz kerül, ám hamarosan kiderül, hogy a háborúban elszegényedett, bizalmatlanná vált társadalomban csak magukra számíthatnak, és kénytelenek egyedül szembenézni a háború poklával. A fenyegető éhség és a bombázók árnyékában csak a szentjánosbogarak halvány fénye képes a reményt életben tartani.

Az őserdő hőse
Film+ - november 26., 13.50
12 éven felülieknek ajánlott!

George, Tarzan késői utóda szenvedélyes szerelemre lobban a gyönyörű Ursula iránt. Felcsillan számára a modern városi élet kényelmének lehetősége, végül mégis úgy dönt, visszatér a dzsungelbe, hogy elűzze a könyörtelen orvvadászokat, és megvédje barátait: Ape-et, a bölcs majmot, Tookie Tookie madarat és Shepet, a megbízható elefántot.

Utazás a Föld középpontja felé
Viasat3 - november 26., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Trevor Anderson professzor az unokaöccse, Sean és a csinos izlandi idegenvezető, Hannah oldalán nekivág, hogy megtalálja a vulkánt, amely eltűnt testvére szerint a Föld kérge alatti rejtélyes világba vezet. Rá is bukkannak a különleges átjáróra, ahol kezdetét veszi életük legnagyobb kalandja. Földalatti szörnyek, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során az eltűnt fivér körüli titkokra is fény derül. 

Gréti - Egy kutya feljegyzései
m2 - november 26., 18.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A történet Gréti, a büszke, okos és kedves kutyus kalandjairól szól. Hősünk számos viszontagságon megy keresztül a számára furcsa és érthetetlen nyelvet beszélő emberek világában, amíg megtalálja a gazdiját és az otthont, ahol szeretik.

Vad Szigetköz - A szárazföldi delta
m5 - november 26., 18.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Magyarország nyugati kapujánál járunk. A tájat a fejlett gazdaság képviselői uralják: autópályák, nagyvárosok, ipari parkok, szélerőművek, és az éppen húsz éve üzembe helyezett vízerőmű. Valami azonban megbújik közöttük. Egy hatalmas hordalékkúp apró, szigetszerű falvakkal, erdőkkel, vizenyős rétekkel és nádasokkal, amelyeket számtalan kisebb-nagyobb vízfolyás, folyóág övez. Az Európában egyedülálló szárazföldi deltát a hegységekből kilépő Duna hozta létre. A folyó napjainkban azonban már nem járhat olyan szabadon, mint régen. Az épített környezet szorítását látva adódik a kérdés: megőrizheti-e az élővilág egykori gazdagságát?

Star Wars: A Birodalom visszavág
RTL Klub - november 26., 18.45
12 éven felülieknek ajánlott!

A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával.

Pixel
TV2 - november 26., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal és feladatokkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tron filmben, PacMan, Tetris és társaik fellázadnak teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberek ellen. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.