Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik Az égig érő paszulyt, a Négyen egy gatyában, Az oroszlánkirály második részét, a Pál utcai fiúkat és a Dínó kaland című rajzfilmet.

2018. január 13., szombat

Az égig érő paszuly
Film Mánia - január 13., 8.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Az ismert Grimm-mese legújabb változatának főhőse, Jack kibukik a meseiskolából. Elcseréli hát a számítógépét néhány különleges babszemre, amelyekről valaki azt állította, hogy varázslatos tulajdonságokkal bírnak. A babszemek valóban különlegesek: egy hatalmas karó köré futtatva felérnek egészen az égig. Jack és barátnője, Jill felmásznak a karón a felhők fölé, ahol egy óriás egy varázshárfát őriz.

Mint(a)apa
Mozi+ - január 13., 9.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Philippe Le Tallec professzor kutatói munkája miatt Amerikába utazik, és évekig ott ragad. Amikor hazatér, kislánya, Églantine már 15 éves, és nem könnyű boldogulni az eddig önállósághoz szokott kamasszal. Ezért Philippe részt vesz egy tanfolyamon, aminek az a célja, hogy az apák jobban megértsék tizenéves gyerekeiket. Itt többek között megismerkednek az új szlenggel, az sms nyelvezettel, no meg a modern zenével is.

Tappancsok
DUNA Televízió - január 13., 14.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Alex akár hétköznapi kisfiú is lehetne, ha nem tudna véletlenül egy elrejtett vagyonról, amelynek összege nem kevesebb, mint egymillió dollár. A gonosz és titokzatos Anja elrabolja Alexet, hogy segítségével a kincs nyomára bukkanjon. A fiú a rejtekhelyhez vezető információkat egy számítógépes lemezre mentette és azt kutyájára, PC-re bízta. A kutya feladata, hogy a lemezt eljuttassa Alex barátnőjéhez. A feladat nem egyszerű, de PC, az eb egyáltalán nem hétköznapi négylábú: elegáns, intelligens, minden helyzetben feltalálja magát és rendkívül kedves fajtája nőnemű egyedeivel.

Scooby Doo 2.: Szörnyek póráz nélkül
Film+ - január 13., 15.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Ennyi kísértet egyszerre még soha nem kísértett. Kezdődhet Scooby-Doo és a Rejtély Rt. legnagyobb vadászata. Egy talányos gonosztevő tartja rettegésben Menőfalva lakóit. A titokzatos rém szörnymasinájával egymás után éleszti újra a Rejtély Rt. összes eddigi ellenségét. Így aztán Frednek, Daphnénak, Bozontnak, Velmának és Scooby-Doo-nak minden csavaros ötletre, furmányos furfangra szüksége lesz, hogy megállítsák a rémes szörnyáradatot. A csapat kis híján szégyenben marad, mert Scoobyn és Bozonton kitör a frász, úgyhogy a két jó barát hamar nekilát kieszelni egy titkos tervet, amivel bebizonyíthatják nyomozói zsenialitásukat. 

Négyen egy gatyában
RTL Klub - január 13., 15.30
12 éven felülieknek ajánlott!

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul.

Az őrzők legendája
Mozi+ - január 13., 15.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.

Dínó kaland
Minimax - január 13., 16.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Három jó barát a játék hevében aktivál egy időgépet, ami visszaröpíti őket a dinoszauruszok korába. A tojás formájú időkapszulából kilépve egy T-Rex-szel találják szembe magukat. Az őslény megvan róla győződve, hogy a három gyerek az ő kicsinye, ezért mindent elkövet, hogy megvédje őket a rájuk leselkedő többi dínótól.

A három testőr
Prime - január 13., 16.20
12 éven felülieknek ajánlott!

XIII. Lajos uralkodása idején a rendszeresen verekedésbe keveredő d'Artagnan összebarátkozik a három legendás muskétással, Athosszal, Porthosszal és Aramisszal. A négy elszánt férfi hamarosan nagy feladatot kap: meg kell hiúsítaniuk azt az áruló összeesküvést, amelyet Richelieu, a cinkostársa, Rochefort és a Milady szőtt a királynő, Ausztriai Anna ellen. Az összeesküvés kudarcba fullad, ám az intrikus Milady nem adja fel, s még a legszörnyűbb bűntettektől sem riad vissza, hogy bosszút állhasson. 

Nagytudásúak
Film+ - január 13., 16.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr, akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít. 

Az oroszlánkirály 2. - Simba büszkesége
RTL Klub - január 13., 19.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb rajzfilmhőse, Simba, - vagy ahogy többen ismerik - az Oroszlánkirály visszatért, hogy az Oscar-díjas film fenségesen lenyűgöző, végtelenül izgalmas és határtalanul humoros kalandjai folytatódhassanak. Simbának kislánya született, és a pajkos kis Kiarát nem könnyű féken tartani. Ez nem sikerül Timonnak és Pumbának, a bal kezekkel és lábakkal megáldott mókás duónak sem. Kiara elszökik csetlő-botló "dadáitól" és egyszer csak tiltott területen, Zordföldén találja magát. Ott találkozik Kovuval, a gonosz Zordon trónjának várományosával. A két fiatal megkedveli egymást, szüleik azonban ádáz ellenségek. A szerelemnek és a szeretetnek kell kibékítenie a forrongó ellentéteket... 

2018. január 14., vasárnap

Philibert kalandjai
SuperTV2 - január 14., 7.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Philibert gondtalan élete fenekestől felfordul, amikor megtudja, hogy ő tulajdonképpen Fulgence Bérendourt de Saint-Avoise gróf fia. Apját álnokul meggyilkolta Clotindre d'Artois, ezért hát elindul, hogy megbosszulja őt. Kalandos utazása közben persze barátokra lel, és megtalálja az igaz szerelmet is.

Mr. Magorium meseboltja
Filmcafe - január 14., 7.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Mr. Magorium meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok - hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy vezetését átadja Molly Mahoneynak, és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly, csak a kilencéves Eric és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns segítségére számíthat.

Hópihe
Film+ - január 14., 9.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet.  De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival, a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduccal, Ailurral, és egy csupaszív kislánnyal, Paulával a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben. 

A Pál utcai fiúk
Mozi+ - január 14., 14.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap. 

A vadon mélyén - Sárga kutya kalandjai
TV2 - január 14., 15.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Hajótörést szenved Angus apjával és kutyájával, Sárgával. A háborgó tengeren messzire sodródnak egymástól, ezért a mentőcsapatok őt és a kutyát már nem találják meg. Miután partra vetődnek, hosszas várakozás után a tinédzser Angus kénytelen tudomásul venni, hogy a kutatást már befejezték, s magukra maradtak egy ismeretlen helyen. Nincs más választásuk, mint nekivágni az ismeretlen vadonnak, ahol számtalan veszély leselkedik rájuk. Ám Angus biztonságban van, Sárga, a különösen okos kutya ugyanis nemcsak az élelemszerzésben segít, hanem a veszélyes vadakat is távol tartja.

Szülői felügyelet nélkül
Prime - január 14., 16.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Artie régi vágású nagypapa, aki megszokta már, hogy őt hívják, ha gond van. Így történik ez most is, amikor a lányuk, Alice arra kéri, hogy vigyázzon a párjával a három életrevaló csemetéjére. Az új munkája miatt ugyanis el kell utaznia a városból. Artie és Diane igyekszik komolyan venni a feladatát, de hamar kiderül, hogy a nyugalomra vágyó nagyszülők módszerei már enyhén szólva is idejét múltak, nem működnek a 21. században felnőtt gyerekeken. Ebből persze rengeteg mulatságos helyzet adódik.

A varázslótanonc
RTL Klub - január 14., 18.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A főiskolás Dave Stutler élete váratlanul teljesen felborul, amikor felkeresi őt Balthazar Blake, a varázsló. Balthazar ezer éve kutatja már utódját, az utolsó merliniánust, aki képes lesz végezni az emberiséget fenyegető Morganával. Ám Morgana mágusai is akcióba lépnek, és mindent elkövetnek, hogy megszerezzék az úrnőjüket rabságban tartó ereklyét. Horvath hatalmas erőfölényben van segítői révén, ám Baltazár intenzív tanfolyamot tart Dave-nek, hogy felébressze rejtett képességeit.