Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik A kis Nicolas nyaralt, a Kung Fu Panda két rövidfilmjét, a Derült égből fasírt második részét, az Állati nagy szökést, a Bébi úr és a Rontó Ralph című rajzfilmeket.

2018. február 24., szombat

Kardfog kapitány és a Lama Rama kincse
Filmcafe - február 24., 6.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Pinki, a bátor kisfiú elindul Kardfog kapitány oldalán, hogy felkutassa Lama Rama elveszett kincsét, és ráleljen édesapjára. 

A kis Nicolas nyaral
Paramount Channel - február 24., 6.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Itt az iskolaév vége és végre elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával egy kis tengerparti szállodába költöznek a nyár idejére. Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Természetesen akad egy lány is, Isabelle, aki képes olyan bociszemekkel követni Nicolast, hogy a felnőttek már egy jövőbeni esküvő képét vizionálják szemük előtt. A kis Nicolas egy picit meg is ijed a kötelezettségek gondolatától, szerencséjére ott vannak neki újdonsült barátai, hogy kihúzzák a pácból, s persze még nagyobb galibába keverjék. 

Kung Fu Panda - A harc művészete
TV2 - február 24., 8.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Po éppen arról mesél az ifjú növendékeknek, hogy hogyan komolyodott meg a Majom és így végre megtanulta, hogyan kell bánni a társaival. Tigris és Shifu miként is tanította meg a türelemre, és erejének kordában tartására. A példameséken keresztül most megismerhetjük a Kung Fu céljait és rejtelmeit!

Anna
Prime - február 24., 13.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Az idős és magányos testvérpár - Marilla és Matthew Cuthbert - elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy jókötésű fiút, hogy segítségükre legyen a gazdálkodásban. Az árvaház igazgatónője véletlenül egy vörös hajú, szeplős, sajátságos észjárású, vézna kislányt küld hozzájuk. Az árva kis Anna, akit az élet ide-oda dobált, szeretetre és otthonra vágyik. A "Zöld oromban" mindezt megtalálhatná, de a hajthatatlan Marilla csak próbaidőre engedi meg, hogy náluk maradhasson. A kis "lelenc" mindent elkövet, hogy alkalmasságát bizonyítsa, ám nincs könnyű helyzetben: nehezen tűri a megaláztatásokat, az igazát pedig konokul és vehemensen védelmezi...

Komisz kamaszok Dél-Amerikában
DUNA Televízió - február 24., 13.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Az állatkerti mentőcsapatnak Dél-Amerikában kell megmentenie egy rendkívül ritka pillangófajt a kipusztulástól. A csapatnak számos veszéllyel kell szembenézni - a krokodiloktól kezdve a mérges pókokig. Nyomozásuk során olyan titkos szervezet nyomára bukkannak, amely a dél-amerikai esőerdők kiirtásával fenyegetőzik. A fiataloknak minden találékonyságukat össze kell szedniük, hogy az idővel versenyt futva megállítsák ezeket az embereket, és megvédjék a Földet egy ökológiai katasztrófától.

Andre, a fóka
RTL Klub - február 24., 13.55
6 éven felülieknek ajánlott!

A Whitney család valamennyi tagja nagy állatbarát. Náluk a jégszekrény tetején egy kacsa lakik, a reggelijüket egy kakas társaságában költik el, míg a ház tele van békákkal és kutyákkal. Az életük mégis akkor vesz igazi fordulatot, amikor a családfő egyszer csak megjelenik egy bébifókával. Örökbe fogadják Andrét, aki hálából a felé sugárzott szeretetért szintén családjául fogadja őket. Ami nála fóka-nyelven egész mást jelent.

Gazdátlanul Mexikóban
RTL Klub - február 24., 15.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Chloe megfogta az Isten lábát. Fotómodell gazdája elkényezteti a csivava kutyusát. Tejben-vajban füröszti, ékszerekkel halmozza el. Amikor a gazdinak sürgős dolga akad, a fiatal Rachelre bízza a kutyáját, aki amúgy ki nem állhatja. Be is következik a baj, a mexikói kiruccanás alatt Rachel elveszíti az ölebet. Chloe magányosan járja az ismeretlen utcákat, mígnem a kutyaviadalokat rendező bűnszövetkezet kezébe kerül. Szerencsére a bátor német juhászkutya, Delgado a segítségére siet. Közben Rachel, sőt Papi is bekapcsolódik a keresésbe.

Állati nagy szökés
Minimax - február 24., 16.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Mázli egy barátságos, békés kutyus, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, Őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony sokkal inkább egy börtön, ahonnan Mázli igyekszik minél gyorsabban megszökni barátaival. 

Dr. Dolittle
TV2 - február 24., 16.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A sikeres Dr. Dolittle egy nap döbbenten veszi észre, hogy gyermekkori adottsága hirtelen visszatért: ért az állatok nyelvén. Élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, s igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára: a jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók, pingvinek. 

Kutyabajnok
Cool - február 24., 16.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Ted Brooks miami fogorvos azért utazik Alaszkába, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt. Hősünk ráadásul szembe kerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje a melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja a kihívást és miután megfagyott az agya, úgy dönt, hogy Alaszkában marad és kerül, amibe kerül, indul az év legnagyobb fogathajtó versenyén. 

Harmadik Shrek
Prime - február 24., 19.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Shrek feleségül vette Fionát, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik és Shreket tekinti a trón várományosának. A birodalom húzódozó jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. Mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie. 

2018. február 25., vasárnap

A kölyök
SuperTV2 - február 25., 5.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Ha az ember negyvenéves, agglegény, sikeres és elegáns, de naponta legalább négyen nevezik szemét alaknak, elbizonytalanodhat kicsit. Russ Duritz, imidzsügyi tanácsadó azonban nem bizonytalanodik el, mindenkiről megvan a véleménye, és mindenkinek el is mondja. Ám negyvenedik születésnapja közeledtével furcsa dolgok történnek vele. Beköltözik hozzá egy kisfiú, aki kétballábas, elűzhetetlen, Rustynak hívják, és zavarba ejtően hasonlít kéretlen szállásadójára. Hamarosan rájön a hasonlatosság okára és arra, hogy mind a ketten nagyon nagy bajban vannak. 

Kung Fu Panda ünnepe
TV2 - február 25., 7.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Shifu mester felkéri Pot, hogy legyen a házigazdája a Jáde palotában megrendezésre kerülő Téli Fesztiválnak. Az ünnepségre minden fontos Kung Fu mester eljön szerte Kínából, hogy együtt ünnepelhessenek. A Sárkányharcosnak jó benyomást kell tennie rájuk, így illendően és jól kell viselkednie. Po azonban eddig minden évben az apjával töltötte a karácsonyt, együtt díszítettek és együtt főzőcskéztek. Egyiküket sem szeretné cserbe hagyni, így kieszel egy tervet, hogy hogyan tehetné mindkettejüket boldoggá. Szerencsére a végére Po megtalálja a tökéletes középutat a tradíció és a szíve valódi vágya között.

Bébi úr
HBO - február 25., 9.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája - el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt - és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát; és ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzser áll az egész konspiráció középpontjában. A testvéreknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős. 

Verdák
Film+ - február 25., 13.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Villám McQueen hírnévről és dicsőségről álmodik, minden vágya, hogy elhódítsa a Szelep Kupát. Egy napon a versenyverda szedi a dísztárcsáit és felkerekedik. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol hírnévre tehet szert, ha sikerül legyőznie a két legnagyobb ászt a mezőnyben. Útközben vetődik az álmos kisvárosba, Kipufogó-fürdőbe, ahol ráébred arra, mi az, ami valóban fontos az életben. Kalandjai során találkozik Hudson Dokival, a vidéki orvos és bíró valójában háromszoros Szelep Kupa győztes. Ott van azután Sally, a dögös Porsche 911, és a rozoga autómentő, akinek rozsdás karosszériája alatt érző motor dobog. 

Derült égből fasírt 2. - A második fogás
Mozi+ - február 25., 14.10
6 éven felülieknek ajánlott!

A kissé bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood azt gondolta, hogy megmentette a világot a pusztulástól, amikor elpusztította a leghírhedtebb találmányát, a sajtburgeresőt és spagettitornádót okozó berendezést. Ám rá kell jönnie, hogy a találmánya feltámadt poraiból, és ezúttal élelmiszer-állat hibrideket alkot. A mutáns sajtburgerek és vérszomjas tacók, meg a sültkrumplilábó sajtpók elárasztják a világot. Flintre és barátaira vár a feladat, hogy újra megmentsék Halfalvát és az emberiséget. 

Tucatjával olcsóbb
Prime - február 25., 15.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A Baker család nem nevezhető átlagos famíliának: a szülők mellett tizenkét gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és örökös botrányból áll. Az őrület tetőfokára hág, amikor az anya állást vállal és az apa marad otthon, hogy vigyázzon a lurkókra. De hamarosan rájön, hogy egyszerre legfeljebb egy dologra tud vigyázni: saját magára. Mert a tucatnyi pajkos gyerek végtelen számú veszélyt rejt számára. Az apa minden csapdába beleesik, minden tréfának felül, minden versenyben alulmarad és közben többnyire el is találja valami. 

Alvin és a mókusok
Cool - február 25., 15.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore otthonául szolgáló fenyőfát. A mókusok - a fával együtt - hamarosan Los Angelesben találják magukat, egy lemezkiadó cég előcsarnokában. Az igazgató, Ian Hawke éppen most rúgta ki Dave-et, a hétköznapinak aligha nevezhető zenei ízléssel rendelkező zenészt és dalszerzőt. A bánatos fickó magához veszi a fa alatt lévő, muffinnal teli kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, teljesen fölforgatva azt. Egyetlen mentségük, hogy nemcsak beszélni, énekelni is tudnak. 

Rontó Ralph
RTL Klub - február 25., 15.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával játékában. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék Jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a Rosszfiút senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább így, amikor egy modern, fps videojáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, amely talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, amely a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, igazi bajkeverő figura egy cukormázas versenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent Jófiúnak lenni. Mielőtt az egész játékteremnek Game Over lenne, Ralph vajon rájön-e arra, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen? 

Harry Potter és az azkabani fogoly
Cool - február 25., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban. 

A hobbit - Az öt sereg csatája
RTL Klub - február 25., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Zsákos Bilbo és barátai visszahódították otthonukat Smaugtól. A dühös sárkány bosszúból rátámad Tóvárosra. A visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin elárulja a barátait. Eközben Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregét indítja útnak a Magányos Hegy ellen. A törpék, tündék és az emberek hamarosan választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol Középfölde sorsa forog kockán. A Hobbit-trilógia befejező része. 

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból
TV2 - február 25., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Michelangelo, Donatello, Leonardo és Raphael nyáron visszatérnek a mozikba, hogy még nagyobb és még ádázabb gonosztevőkkel vegyék fel a harcot April O'Neil, Vern Fenwick és egy újonc, a hokimaszkos igazságosztó, Casey Jones oldalán. Miután Zúzó, a szupergonosz megszökik az őrizetből, összeáll Baxter Stockmannel, az őrült tudóssal, és két tökkelütött segéddel, Beboppal és Rocksteadyvel, hogy megvalósítsák a világuralomra törő ördögi tervet. Miközben a teknőcök Zúzóval és új csapatával küzdenek, egyszer csak szembe találják magukat egy még nagyobb gonosszal, akinek hasonlók a szándékai: a hírhedt Kranggal.