Mondjuk, merre vannak idén a legjobb szilveszteri bulik Budapesten

Filmmel, lóversennyel, klasszikus zenével vagy dübörgő négynegyeddel ünnepelnél? Mindenre van egy ajánlatunk.

Ügetőszilveszter 2018

 

Forrás: Ügető Facebook

 

 

A lehető legklasszikusabb budapesti szilveszteri helyszín az Ügető, ami kissé kiesik a főváros buliközpontjából, mégis minden évben rengetegen elzarándokolnak oda. A hideg sem tartja a nagyközönséget vissza attól, hogy szurkoljanak, fogadjanak és vigadjanak.

 

Enyedi Ildikó: Az én XX. századom

 

Forrás: Bem Mozi/Facebook

 

 

Aki az év végén kicsit kilépne a mából, és a múlt századra visszatekintve értékelné 2018 eseményeit, annak a Bem moziban játsszák Az én XX. századom című filmet. Enyedi Ildikó első és máig egyik leghíresebb nagyjátékfilmjét tavaly restaurálták, és egy ikerpár történetén keresztül mutatja be a 20. század hajnalának szilveszterét.



NYE 1989: Back To The Future

 

Forrás: TRIP hajó/Facebook

 

 

Budapest egyik újkeletű bulihelyszíne a TRIP állóhajó a Batthyány tér alatt, ahol idén szilveszterkor a Vissza a jövőbe című film adja meg az alaphangulatot. Miután a szervezők találtak a fedélzeten egy fluxuskondenzátort, este 10-től hoverboardokról és repülő DeLoreanokról álmodozva eredeti nyelven, de magyar felirattal vetítik le a "Vissza a Jövőbe" 2. részét. Ezt követően a Neonhullám  közösség dj-i gondoskodnak a hajnalig az időutazásról a synthwave és a retrowave hullámain. A TRIP hajó a Merlin és Átrium volt igazgatójának új projektje, ami Pálfi György első színházi rendezésével mutatkozott be tavaly decemberben.




Lumen Szilveszter 2018

 

Forrás: Lumen/Facebook

 

 

Miután az ötödik és hetedik kerület lassan a turistáké lett, a helyi éjszakai élet elkezdett átköltözni a nyolcadik kerületbe. Az itteni kocsmakultúra egyik bástyája a Lumen, aminek tavaly nyílt meg a nagytestvére a Horánszky utcában. Itt idén szilveszterkor a budapesti underground olyan régi arcai dj-znek, mint Cyborg Templar, Negro és Popdavec.

Vittula NYE 2018 

 

Forrás: Vittula/Facebook

 

 

Az előtte ácsorgó tömegről könnyen felismerhető Vittula elmaradhatatlan állomás egy belvárosi kocsmatúrán. A zene nem is lényeges, de ezen az éjszakán is lesz minden Prince-től az indusztriális technóig.

 

AETHER AllStarz NYE

 

Forrás: Aether/Facebook

 

 

Aki csak szépen szóló technóra és house-ra vágyik, az a 11. kerület felé vegye az irányt. Az Aetherben reggel hatig tart a buli Betával, Captain Knuckles-zel és a klub szokásos fellépőivel.




Jazz Szilveszter 2018

 

Forrás: Budapest Jazz Club/ Facebook

 

 

Akik úriasabb, kiöltözősebb élményre vágynak, azok pár jegyet még elcsíphetnek a Budapest Jazz Club szilveszteri bulijára, ahol idén Ella Fitzgeraldnak állítanak emléket. A főváros egyik leggyönyörűbb, márvány csigalépcsős klubjában a minőségi finom falatkák és az éjféli pezsgős koccintás után őrült improvizációval hozzák el az amerikai jazz klubok forró hangulatát.

 

A Berlini Filharmonikusok Szilveszteri Gálakoncertje -közvetítés


fotó: Ian Grundy

Posted by Uránia Nemzeti Filmszínház on Wednesday, 1 June 2016

 

Aki lemaradt a Zeneakadémia szilveszteri koncertjeiről, az még az Urániában próbálkozhat, ahol a Berlini Filharmonikusok Szilveszteri Gálakoncertjét közvetítik élőben a patinás falak között. Az estén Mozart zongoraversenye mellett Ravel négy híres zeneművét játsszák, amit a zenetörténet talán legizgalmasabb crescendója, a Boléro koronáz meg.




Fonó Folk Szilveszter az Erdőfűvel és erdélyi vendégeikkel

 

Forrás: Fonó/Facebook

 

 

Nem feledkeztünk meg a népzene kedvelőiről sem, őket a Fonó Budai Zeneházban várják egy óriási táncházas buliba, ahol a mai magyar népzenei színtér meghatározó alakjait tömörítő Erdőfű zenekar és a velük jól összeszokott Kalotaszegi zenekar játszik.