Most már biztos: X-23 a kislány az utolsó Rozsomák-filmben

A rendező megerősítette: modellalkatú amazon helyett egy szuperképességekkel rendelkező árva lesz a Loganben.

A rajongók jól tippeltek, a múlt héten berobbant Logan-trailerben valóban X-23 volt a kislány, aki Xavier professzor szerint sok hasonlóságot mutat Logannel, vagyis Rozsomákkal (aki a filmekben sajnos Farkas lett). A hírt maga a rendező, James Mangold erősítette meg, és már a produkció Instagram oldalán is kinn van: Dafne Keen Laura Kinneyt, Logan "klóngyermekét" alakítja majd a filmben.

X-23 viszonylag új karakter, alig 12 éve tűnt fel a Marvel-füzetekeben. Rozsomák génkészletéből hozták létre, hogy a mogorva és makacs mutánsnál tökéletesebb "X-fegyver" lehessen: neki is emberfeletti ereje valamint öngyógyító képessége van, és nemcsak a karjából ugranak elő törhetetlen adamantium pengék, hanem a lábából is. Laura a képregényfüzetekben megszökött a kutatólaborból, ahol született, és sokáig az X-ekkel bandázott (először az X-Force-ban, majd az X-Menben), 2015-től pedig már Rozsomák helyébe lépett, és Logan klasszikus, sárga-fekete szerelését hordja. Igaz, a képregényekben már nem kislány, mint a filmben, hanem egy Lara Croft-idomokkal rendelkező, felnőtt nő:

x23_blank1_by_artgerm-d78vx99.jpg

A kissé Last of Us-hangulatú, borongós disztópiának ígérkező Logan, amiben Xavier prof már Alczheimer-kóros öregember, az idős Logan pedig kezdi elveszíteni a szuperképességeit, 2017 márciusában kerül mozikba. Ez lesz az utolsó film, amiben Hugh Jackman az X-Men tagjaként kaszabol. (via Movieweb)