Mozizz ingyen! – Hackerek, éhezők és idegen lények az ön tévéjében

  • PORT.hu / PORT.hu

Péntek lévén olyan filmeket ajánlunk, amikért egy-két éve még egy halom pénzt kellett volna kidobnia a moziban. Most viszont nem kell mást tennie, mint leheveredni a kanapéra, felbontani egy doboz sört, a megfelelő csatornára kapcsolni.

Elsőként egy pörgős akciófilmet ajánlunk, a Viasat3 esti kínálatából. 21 órától kezdődik a Kardhal című mozi, amiben olyan nagyszerű színészek szerepelnek, mint John Travolta, Hugh Jackman és a gyönyörű Halle Berry. A cikk írója mikor először látta a filmet, azt hitte Hugh Jackmanról, hogy Clint Eastwood fia, vagy legalábbis valami közelebbi rokona, annyira szemet szúrt a hasonlóság a híres sztár fiatalkori kinézetével. Persze nincsenek rokonságban, de inkább térjünk vissza a sztorira. A film egy szuperhackerről szól, akit jó időre eltiltottak mindenféle számítógép használatától. Igyekszik is ezt betartani, amikor visszautasíthatatlan ajánlatot kap egy nagymenőtől, akiről csak később derül ki, hogy terrorista. Persze a dolgok nem mennek egyszerűen, és meglepő fordulatok hada teszi színessé a történetet. A film érdekessége, hogy 2001 szeptemberében került a mozikba, egy időben a World Trade Center elleni terrortámadással, így az USA-ban hamar lekerült a műsorról ezt a remek film.

Második ajánlatunk egy egészen friss mozi, a Cool TV jóvoltából. Az éhezők viadala: A kiválasztott, a sorozat harmadik epizódja, amiben megtudjuk, milyen kalandokba keveredik még Katniss Everdeen. Már kétszer élte túl az Éhezők viadalát és most egy egészen másfajta harc vár rá. A lázadók immáron nyílt háborúba kezdenek a zsarnok Kapitólium ellen, és ebben a harcban fontos szerepet szánnak Katnissnek. Már csak az a kérdés, hogy a lány szeretne-e hősként tündökölni, vagy csak élni szeretné az életét.

A harmadik ajánlatunk egy kőkemény sci-fi horror A dolog, amit a Film+ tűz műsorára 23 órától. A film nem azonos a John Carpenter 1982-ben bemutatott filmjével, ami minden idők egyik legjobb horrorfilmje, és kult státuszba emelkedett az idők folyamán. Ezért nagy bátorság kellett újra hozzányúlni, de gyorsan szögezzük le, hogy hál’ istennek nem egy remake-ről van szó, hanem egy prequelről, vagyis nem lemásolták az eredetit, hanem nagy meglepetésre készítettek neki egy előzményfilmet. Ugyanakkor nem egyszerű előzményfilmről van szó, mert a készítők nem szerették volna, ha veszendőbe mennek az eredeti film zseniális jelenetei, ezért gyakorlatilag újra leforgatták azokat, ezzel tisztelegve a nagy klasszikus előtt.

Jó szórakozást!