Mozizz ingyen - Szuperprodukciók a nappaliban

Péntek lévén, három szuper filmet kínálunk önöknek, amiből biztos találnak kedvükre valót, ha éppen egy nyugodt családi mozizásra vágynak.

Első ajánlatunkat a Cowboyok és űrlényeket, a TV2 vetíti 21:20-as kezdéssel. A film egy különös sci-fi- és western keveréke, ami nem szűkölködik fordulatokban sem. 1873-ban járunk Arizonában. Egy idegen támolyog be a sivatagi kisvárosba, Absolutionba, és nem sokra emlékszik a múltjából. Az egyetlen kiindulópont egy rejtélyes bilincsszerű valami a csuklóján, de pont ezért bűnözőnek nézik és a városka lakói amúgy sem szívlelik az idegeneket. Azért néhányan a segítségére sietnek és egy fura csapat alakul, hogy kiderítsék az igazságot. A film főszereplői olyan világsztárok, mint Harrison Ford, Daniel Craig, Olivia Wilde és Sam Rockwell.

De az is lehet, hogy önöket ma nem érdekli a 19. századi Amerika és a vadnyugat. Ebben az esetben tudjuk ajánlani a Paramounton 21:00 órától kezdődő Ellenség a kapuknál című háborús drámát, ami a 20. századi Szovjetunióban játszódik a II. világháború alatt. A sztálingrádi csatát és az ott harcolókat bemutató film 2001 legdrágább európai filmje volt, olyan világsztárokkal, mint Jude Law, Joseph Fiennes, Rachel Weis és Ed Harris. A film nem ígér kevesebbet, mint, hogy elhozza a vászonra a háború borzalmait, ennek ellenére inkább csak háttérként, dekorációnak használja a csatát. A történetet főszereplője egy szovjet mesterlövész Vaszilij, aki külön háborút vív a nácik orvlövészével. A lövészállások mélyén kibontakozik egy romantikus szerelem is, ami kissé puhítja a nyers erőszak és a háború borzalmait. Hiába európai a film, a tipikus hollywoodi kliséket ők sem tudták elkerülni, de ez nem vált feltétlen a film kárára. A történelemórákról ugyan ismerjük a végkimenetelt, de a hőseinkért érdemes végigizgulni a filmet.

Harmadik ajánlatunk is egy szuperprodukció. A Film+2 vetíti 21:05 perces kezdéssel a mindenki számára ismerős Terminátor 3 – A gépek lázadása című amerikai akció-sci-fit. Arnold Schwarzenegger tizenkét évvel a tökéletes második rész után újra felölti a bőrszerkóját, szemébe tolja napszemüvegét, hogy ismételten elláthassa John Connor őrző-védő szolgálatát. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy sikerül megoldani a feladatát.