Musicalt csináltak Tarantino filmjeiből

A Ponyvaregény, a Kill Bill és a Becstelen Brigantyk jeleneteit adják elő többek közt. A rendező közben színpadra vinné a Volt egyszer egy... Hollywoodot.

Ha minden igaz, Tarantino már csak egy filmet fog rendezni, de hogy pontosan mit és mikor, azt még nem tudni. Azok a rajongók, akik nem bírják ki addig, és a Tarantino összest is már rojtosra nézték, elmerülhetnek másként is a rendező moziuniverzumában. Már amennyiben el tudnak látogatni a Los Angeles-i The Bourbon Roomba, ahol meg lehet nézni a Tarantino Live: Fox Force Five & The Tyranny of Evil Men című 90 perces színpadi show-t.

A „posztmodern kabaré élményként” jellemzett produkcióban jeleneteket adnak elő a Kutyaszorítóbanból, a Ponyvaregényből, a Jackie Brownból, a Kill Billből, a Becstelen Brigantykból, az Aljas nyolcasból és újabban a Volt egyszer egy... Hollywoodból is. A show a hivatalos szinopszis szerint a Ponyvaregényben megemlített Fox Force Five, azaz egy nőkből álló szupercsapatra fókuszál, akik egyesítve erőiket a „Gonosz Férfiak Zsarnoksága” ellen harcolnak, miközben a háttérben a Tarantino-filmek ikonikus zenéi szólnak.

A rendező ugyanakkor maga is szeretné meghódítani a színpadot, egy korábbi hír szerint ugyanis megírta a Volt egyszer egy... Hollywoodot színdarabként is hat hónappal a forgatókönyv első változatának elkészítése után. Ezzel párhuzamosan a filmben látható fikciós Bounty Law című westernsorozathoz is írt 5 szkriptet.

A színdarab főleg a Volt egyszer egy... Hollywood olaszországi szálára fókuszál. Tarantino elmondása szerint a teljes 2. felvonás arról szól, hogy egy római japán étteremben Rick (DiCaprio) és Al Pacino karaktere Sergio Corbucci olasz rendezővel ebédelnek, és itt dől el, hogy Rick megkapja-e Nebraska Jim szerepét. A filmből persze tudjuk, hogy végül beindult az olaszországi karrierje, de ott csak egy montázst látunk, illetve a narrációból értesülünk a hollywoodi színész életének erről a fejezetéről.

Fotó: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Ha minden jól megy, Tarantino megír egy filmes esszékötetet Cinema Speculation címmel (a HarperCollins kiadóval két könyvre szerződött, az első, a Volt egyszer egy... Hollywood regényverziója már megjelent), utána pedig nekiáll a színdarab adaptációjának, és csak utána kezd bele az utolsó filmje előkészítésébe.

via: IndieWire