Nálam van a stukker! - Money Monster előzetes

"Lehet, hogy nálam van a fegyver, de nem én vagyok itt az igazi bűnöző" - kiabálja egy egzaltált fiatalember, és valóban, a cselekmény két szálon fut: egy hagyományos túszfilm és egy nagy pénzügyi csalás szálai keresztezik egymást Jodie Foster rendezésében, George Clooney és Julia Roberts főszereplésével.

 

George Clooney és Julia Roberts remek párost alkotnak, hiszen egy kellemesen civódó párt alkottak már az Ocean's Eleven - Tripla vagy semmiben és annak folytatásában is, ezt pedig a rendezőként egyre magabiztosabbá váló Jodie Foster is jól tudja, aki ezúttal egy műfajilag nehezen definiálható darabbal jelentkezett. A legegyszerűbb, ha túszdrámába oltott pénzügyi thrillernek nevezzük a Money Monstert, amely egy kicsit értekezik a médiaetikáról is. A film hőse ugyanis egy médiahíresség, Lee Gates (Clooney), a Money Monster című TV műsor házigazdája, befektetési tanácsadó – aki egyszer csak azt veszi észre, hogy egy dühös fiatalember nem csupán túszul ejti, hanem egy robbanóanyagokkal megpakolt mellényt tesz fel rá, a műsor producere (Roberts) pedig úgy dönt, nem állítja le az élő adást. 

Nézd meg a Money Monster első előzetesét itt!

Azt ugyan nem mernénk állítani, hogy az Oscar-díjas Jodie Foster rendezőként ugyanolyan nagyszerű, mint színésznőkét, hiszen eddigi munkái - A hódkóros, Más, mint a többiek, Szédült hétvége (Egy békés családi ünnep) - vegyes kritikákat kaptak, de a Sony Pictures által készített Money Monster ambiciózusabbnak ígérkezik előző munkáinál. A félreértések elkerülése végett, a színésznő maga nem szerepel a filmben, viszont feltűnik benne a hatalmas ígéretnek tartott angol Jack O'Connell, mint a túszejtő és Dominic West, mint feltehetően tisztességtelen üzletember, illetve látható lesz még Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito és Greta Lee. Az Amerikában 2016. május 13-ra ütemezett film első előzetese felemás érzéseket kelt az emberben: a Bruce Springsteen Devils & Dust című számára komponált trailer a történetből talán túlságosan is sokat sejtet, de ezt már megszoktuk az amerikai filmeknél, azt viszont így is nehéz eldönteni, hogy George Clooney karaktere mennyire lesz szimpatikus – bár mikor nem játszott szimpatikus figurát a színész?

A PORT.hu ajánlja:

Money Monster