Négy szuper ingyenes gyerekprogram januárra

A január kicsit olyan, mint a nyár, nem nagyon történik semmi a nagy ünnepi sürgés-forgás után. Mi mégis tudunk ajánlani néhány csodajó programot a Magyar mesék délutánjától a zenei ismeretterjesztő előadásig.

Bibedombi szörnyhatározó

Platán Könyvtár -  január 20., 11.00

Adamik Zsolt könyvének szörnyei azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk. És ha van egy Szörnyhatározónk, akkor nem csak látjuk, hanem meg is értjük, mifene az a bestia, ami velünk szembe kerül épp. A Platán könyvtárban maga a szerző tart interaktív könyvbemutatót, hogy ráébressze a gyerekeket, a szörnyek viccesek!

Magyar mesék délutánja

MOM Kulturális Központ - január 21., 14.00 - 18.30

A Magyar Kultúra Napja alkalmából ingyenesen nézhettek magyar rajzfilmeket a MOM-ban. Levetítik a Pom pom meséit, a Vizipók csodapók, a Mézga család, valamint a Magyar népmesék néhány epizódját. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Animal Center 4. - Csúszómászók

BMC Könyvtár - január 21., 11.00

Lakatos György fagottművész szórakoztató, zenei ismeretterjesztő előadása az állatvilágba kalauzolja a gyerekeket. Kalandos zenei találkozások vadmadarakkal, házi szárnyasokkal, vízi lényekkel, csúszómászókkal, aprónépekkel és négylábúakkal. Mi köze Haydnnak a tyúkhoz? Hogyan variálja Beethoven a kakadut? Mivel etetné Gryllus Vilmos a bálnát? Hogy változtat Prokofjev három kürtöt farkassá? Játék, kérdések és természetesen számtalan jutalom a bátor jelentkezőknek.

Diafilmek délutánja

Klebelsberg Kultúrkúria - január 20., 15.30

Ha már hiányzik a diavetítő nyikorgása és a felmelegedett diafilm jellegzetes szaga, akkor ideje, hogy ezt az élményt a saját gyerekeiddel is megoszd! Mielőtt elkezdenél retro diavetítőre vadászni, nézzetek be a Klebelsberg Kulturkúriába, ahol a  Szalai Kriszta és Cserna Antal színművész-házaspár olvassa fel a meséket, és Hevesi Imre zenész ad hozzájuk élő zenei aláfestést.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu