Nethétfő

Ilyen gyönyörű lesz az internet, ha hétfőn bekapcsolják a gépet, legyen az marok, vagy asztali. Azért lesz ilyen szép, mert nem lesz most olyan sok. De azért kellemes válogatást kapunk a javából, gyerekek, felnőttek egyaránt. Ha táncos a lábad, ha okos a fejed, minden testrész megtalálja magának a megfelelő programot, én személy szerint a szememmel fogom nézni e szép csillogást.

A magyar néptánc évtizedei - konferencia

Online, február 1.,  10:00

A ma Magyar Táncművészeti Egyetem néven ismert intézmény 1950 szeptemberében indult Állami Balett Intézetként. 1971 szeptemberében, 50 évvel ezelőtt középfokú néptánctagozat is létesült falai között. Azóta kitűnő néptáncművészek, koreográfusok és tanárok sora hagyta el az intézményt, öregbítve tudásukkal folklórunk hírnevét. A konferencián e két jelentős intézményt, ezek eredményeit mutatják be, kitérve társadalmi és művészeti hatásaikra.

Délelőtti Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, február 1.,  10:00

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Pszichológus leszek - pszichológia alapképzések

Online, február 1.,  16:00

Jelen programot azoknak ajánlják, akik érdeklődnek a pszichológia alapképzés iránt és/vagy később pszichológusok szeretnének lenni. Alapvetően az alapszakos képzésre fognak koncentrálni, kitérnek arra, hogy milyen lehetőségek vannak pszichológia BA-diplomával (viselkedéselemzőként). Emellett hasznos információkat kaphatsz arról, hogy hogyan válhatsz ma pszichológus szakemberré Magyarországon.

Kolibri MobilMesék

Online, február 1.,  18:00

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Társasjáték Extra a civilek napján – Szociopoly

Online, február 1.,  19:00

A nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a civilekre, bemutassa hiánypótló munkájukat. Ehhez szeretnének a szervezők egy érzékenyítő társasjáték, a Szociopoly bemutatásával hozzájárulni, amelyben a játékosoknak a mélyszegénységben élők viszonyai között kell túlélnie 30 napot. Ebben a játékban bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem.

Töredékek a magyar zsidóság történetéből 3-4. rész

Online, február 1.,  19:00

A magyar zsidóság több mint 2000 éves történetét a „Töredékek a magyar zsidóság történetéből” című filmsorozat segítségével ismerheti meg az érdeklődő. A történet Pannóniából indul, időszámításunk szerint 225 körül, egy Cosmius nevű állomásfőnökkel, az egykori intercisai (ma Dunaújváros) „zsidók zsinagógájának” elnökével, és a világhírű Budapesti Rabbiképző Intézet létrejöttén át, napjainkig követi a magyarországi zsidóság történetét. 

Baranyay László és egykori tanítványai

Online, február 1.,  19:00

„Az arányok ilyen érzékeny kiegyensúlyozása, ilyen varázsos hangszínek kikeverése igazi lírikusra vall és szavatolja, hogy Baranyaytól még sokat várhat és kaphat a magyar közönség” – jellemezte 1972-ben a koncertező művészként bemutatkozó Baranyay Lászlót Pernye András lelkes kritikája, s az azóta eltelt majd’ ötven esztendő messzemenően igazolta ezeket a szavakat. A 75 esztendős Baranyay László koncertje mindkét vonatkozásban bizonyító erejűnek ígérkezik, hiszen a Liszt-díjas ünnepelt társaságában a hálás tanítványok egész csapata is pódiumra lép majd, reprezentálva a Baranyay-növendékek egymást követő nemzedékeinek valóságos láncolatát.

Jávor Pál a fenegyerek, a színművész és az Ember

Online, február 1.,  19:00

Jávor Pál minden idők egyik legkedveltebb színésze, a harmincas évek férfiideálja. Vétkesek közt cinkos aki néma - írja Babits Mihály. Jávor nem volt cinkos, nem volt néma. Kiállt a kollégákért, az üldözöttekért. 1944 áprilisában eltiltják a színészettől, majd kilenc hónapos meghurcoltatás következik. Mindezek ellenére vidám és szórakoztató zenés játékukban megismerheti Jávor eddig ismeretlen arcát.

Anyám tyúkja 2.

Online, február 1.,  20:00

Az első „Tyúkot” azért neveztük el „1”-nek, mert a fele sem fért az előadásba annak, amit elmondani szerettünk volna. Az elsőnél kérdés volt, hogy érdekli-e nézőinket az, ha verseket mondunk. A másodiknál az a tét, hogy ne ugyanazt a bőrt húzzuk le másodszor is a rókáról.

Egy színész pandémia idején online zoom beszélgetés Járai Mátéval

Online, február 1.,  19:00

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém hagyományteremtő szándékkal élesztette újra korábbi nagy sikerű eseménysorozatát a Rotary Pódiumot. A Rotary Pódium célja, hogy kulturális, szakmai, ismeretterjesztő, példaértékű előadásokat és előadókat mutasson be, akik a szakterületük kiváló művelői, társadalmilag elismert és/vagy egyedülálló tevékenységet, üzenetet közvetítenek, melyekkel a Rotary eszmék megvalósítását támogatják.

Save The Vinyl - Dj Suefo

Online, február 1.,  20:00

Az idén 20 éves Syrup.hu és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával online Dj mix sorozat indult. A Save The Vinyl DJs sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix, 2021. január 18-tól egy hónapon keresztül, minden hétköznap, este 8 órától kerül adásba.