Nézz online közvetítéseket az elmaradó előadások helyett!

A Facebook egyik nyilvános csoportjában tájékozódhatunk róla, milyen alternatív lehetőségeink vannak a szórakozásra, művelődésre a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt.

„Drága Kultúrafogyasztó Közösség! Létrehoztam egy nyilvános csoportot, ahova posztolhatjuk a különféle élő közvetítéseket, melyek a karanténos-koronavírusos időszak alatt elérhetőek lesznek.

Csatlakozzatok, nézelődjetek, posztoljatok, ne maradjunk opera, koncert, színház nélkül!”

– írja a Facebook csoportban az azt létrehozó Novotny Anna.

A velencei La Fenice színház. A kép illusztráció! Forrás: Giuseppe Cacace / Getty Images

 

A csoportnak máris 685 tagja van, akik közül – mivel ez egy közösségileg szerveződő oldal – bárki ajánlhat online elérhető közvetítést vagy bármilyen kulturális eseményt. Az adminok csak arra kérik a csatlakozókat, hogy mielőtt posztolnak, keressenek rá, hogy valaki más már nem rakta-e ki a szóban forgó programot, illetve azt is megadják, milyen formában érdemes kirakni az eseményt, hogy áttekinthető legyen az ajánlás.

Az Élő közvetítések koronavírus idején csoportnak pedig máris több ajánlata is van a művelődni vágyók számára. Online élvezhetjük például James Blunt hamburgi koncertjét, a Vígszínház Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadását Vecsei H. Miklóssal, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, Ibsen Nóráját (felvételről), Csehov Sirályát, Lugosi Dániel Ali szólókoncertjét, illetve az Óbudai Danubia Zenekar és a MÁV Szimfonikusok komolyzenei hangversenyeit.

Jó tudni ezenkívül, hogy – amint arról ebben a cikkünkben már beszámoltunk – a Cinema City mozikban maximum 99-99 nézővel megtartják a mozielőadásokat, így filmet nézni bármikor mehetünk. Indult továbbá egy mozgalom(‪#‎neváltsdvissza‬), ami arra buzdítja a színházba járó közönséget, hogy ne váltsa vissza az elmaradó előadások jegyeit, így is támogatva a nehéz helyzetben lévő színházakat.


(via Facebook / Élő közvetítések koronavírus idején)