Nicole Kidman a nevére sem emlékszik

Eljött az idő, hogy az ausztrál színésznő is készítsen végre egy amnéziás filmet, ahol viharos érzelmek egész sorát játszhatja el – újra és újra és újra.

SJ Watson hajlamos a kitérőkre. Már egy londoni kórház orvosaként dolgozott, amikor 38 éves korában beiratkozott egy regényíró-tanfolyamra. Az ottani vizsgamunkáját esténként és az orvosi ügyeletei unalmasabb éjszakáin írta – természetesen egy különös betegségről. A tanfolyamzáró bulin le is szerződött egy irodalmi ügynökkel, nemsokára megjelent az első regénye, és hamarosan jelentkezett nála maga Ridley Scott, hogy filmet szeretne csinálni a könyvből, ha nem is rendezőként, de executive producerként. A regény, mely azóta 42 országban jelent meg most végre film lett. Az Amnézia (Before I Go to Sleep, hazai bemutató: október 30.) egy minden éjjel mindent elfelejtő nőről szól, aki minden reggel kénytelen újratanulni az életét. És az is lehet, hogy a körülötte élők nem azt tanítják neki, ami igaz…

 

„Amikor írtam, nem képzeltem el a szereplőket sehogy” – vallotta most be az író – „De amióta láttam a filmet, már én is Nicole Kidman-nek és Colin Firth-nek képzelem őket.” De azt is elárulta, hogy a legjobban az első jelenetre volt kíváncsi a filmben. „Az egész történethez egy gyászjelentés adta az ötletet, amit egy súlyosan amnéziás férfiról olvastam. Egy pillanat alatt beugrott egy nő, aki felébred egy idegen férfi mellett, és az első gondolata: „hú, nagy buli lehetett tegnap, azt sem tudom, ki ez a pasas”. Ebből a helyzetből nőtt ki a regény. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a filmesek hogy oldják ezt meg. És Nicole Kidman nagyon jól nyomja. Hitchcock is imádná őt!”

Forrás: IC Press

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu