Noomi Rapace mégis szerepel az Alien: Covenantban

Úgy tűnik, Noomi Rapace mégis benne lesz abban a Ridley Scott-filmben, ami eredetileg a Prometheus 2 lett volna, de most már Alien: Covenant címen fut, és a Prometheust köti össze A nyolcadik utas: a Halál eseményeivel. A Hollywoodban is befutott svéd színésznő ugyanis váratlanul felbukkant a film ausztráliai forgatásán, New South Walesben - írja a Variety. Azt viszont, hogy Rapace tényleg szerepel-e majd a filmben, egyelőre nem erősítette meg a 20th Century Fox.

Korábban úgy volt, hogy a Prometheus 2-t váltó Alien: Covenant a Prometheus után több évtizeddel fog játszódni, és az események is közelebb lesznek A nyolcadik utas: a Halálhoz, mert a címbéli Covenant kolonizáló hajón utazik Ellen Ripley anyja (Katherine Waterston alakítja) is, aki a csapatával a Weyland-Yutani cég megbízásából derít fel egy peremvidéki, lakhatónak tűnő bolygót. Ott azonban előkerül egy Michael Fassbender-fejű android, aki elmondja: a bolygó tele van a korábbi Alien-filmekből jól ismert, veszedelmes xenomorfokkal. Azaz velük:

Így persze kérdéses, hogy Noomi Rapace mit is keres tulajdonképpen az új filmben (valószínűleg flashback jelenetekben fog szerepelni, vagy valami régi videóüzenetben láthatjuk). Az viszont biztos, hogy az új Alien/Pormetheus-filmben szerepel Rapace, Fassbender és Katherine Waterston mellett Demian Bichir, Billy Crudup és Danny McBride is. A rendező Ridley Scott, akinek az ötleteiből Michael Green (Hősök, Amerikai istenek), John Logan (Gladiátor, Skyfall) és Jack Paglen (Transzcendens) írta meg a forgatókönyvet. Premier: 2017. augusztus 4.