Nyitva a Skanzen!

Május 23-tól ismét megnyitotta kapuit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A múzeum sétálójeggyel látogatható a megszokott nyitvatartási időben - keddtől vasárnapig 9.00 és 17.00 óra között. Rendezvényeket előreláthatólag augusztus 15-ig nem tartanak a múzeum területén.

A Magyarország népi építészetét, lakáskultúráját bemutató házak, épületek még zárva lesznek. Egyes épületbelsők megtekinthetők, korlátozott számú, üvegfallal ellátott kiállítás látogatható. Sétálhatnak vendégeink a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon. Kikapcsolódhatnak a múzeum 60 hektáros parkjában. Nyitva tartanak a múzeum boltjai, vendéglátó egységei: az Étterem, a Pékség, a Portéka- és Szatócsbolt.

A járványügyi és távolságtartási szabályok betartásával fogad látogatókat a múzeum és látogatóit is ezek betartására kéri.

Mit jelent a Sétálójegy?

- A házak, épületek egyelőre zárva lesznek. Egyes épületbelsők megtekinthetők, de belépni egyelőre nem lehet.
- Sétálhattok viszont a tájegységekben, az utcákon, az épületek kívülről megtekinthetők, az udvarokba, portákba bemehetnek a látogathatók. Kikapcsolódhattok a múzeum 60 hektáros parkjában, természetesen a házirendet betartva.
- A sétálójegy ára egységesen 1000 Ft.
- Ingyenes belépésre jogosultak: 14 év alattiak, 70 év felettiek, illetve azok a látogatók, akik normál és rendezvényes napokon eddig is ingyenesen léphettek be a Skanzen területére.- A fenti árak visszavonásig érvényesek.
- Az ebtartási szabályok előírásait követő gazdikat is szeretettel várják.

Biztonságotok érdekében:

- Csak akkor látogas a múzeumba, ha egészséges vagy!
- Tartsátok be a 1,5 méteres távolságot!
- Belépőjegy vásárlására vegyétek igénybe az online jegyvásárlási lehetőséget a Jegymesteren keresztül. (Hamarosan elérhető az új jegykonstrukció is)
- Aki tudja, válassza a kártyás fizetést a múzeum területén belül!
- Zárt térbe csak maszkkal lehet belépni (igény esetén egyszer használatos maszk vásárolható a bejárati épületben).
- A zárt terekbe (pl. bejárati épület, mosdó) belépők számát maximalizálják, várakozási idő esetén légy törelemmel!
- A személyzet természetesen maszkban, kesztyűvel lesz jelen a múzeumban.
- Rendszeresen fertőtlenített mosdók várnak.
- A múzeum több pontjára kézfertőtlenítőket helyetek ki szabad használatra.
- Előre bejelentett, csoportos látogatókat egyelőre nem fogad a múzeum.
- A Skanzen Vonat nem üzemel.

A Skanzen dolgozói mindent megtesznek, hogy megteremtsék a biztonságos kikapcsolódás feltételeit.Nagyon kellemes időtöltést!