Olvass képregényt nyilvánosan, és aznap annál menőbb már nem is lehetsz

Augusztus 28-án lesz a Nyilvános Képregényolvasás Világnapja. Képregényt olvasni amúgy is jó, miért ne tennénk nyilvánosan?

Augusztus 28-a Jack Kirby születésnapja, idén pont a századik. Kirby-t a képregény királyának nevezik, és joggal: kis túlzással, de Stan Lee-vel karöltve ő alkotta meg a Marvel legismertebb figuráit, a Fantasztikus Négyestől kezdve Hulkon át egészen Vasemberig.

Forrás: John Pratt / Stringer / Getty Images

 

Keresve sem találhatnánk találóbb alkalmat a Nyilvános Képregényolvasás Világnapjára, amihez Magyarország is csatlakozott. Üljetek ki valahová egy kiváló képregénnyel, merüljetek bele az olvasásba, és erről küldjetek fotót, posztoljatok az ünnep Facebook eseményéhez , amiket később majd összegyűjtve megosztanak a kepregeny.blog.hu-n.

Forrás: Keystone / Stringer / Getty Images

 

Aznap 17-20 óra között a kArton galéria kinyitja kapuit (a nyári szünet ellenére), és szeretettel vár mindenkit, hogy rágcsálnivalók és frissítők mellett közösen olvashassunk képregényeket. Az esemény nyitott, a belépés természetesen ingyenes, az élő háttérzenét pedig Hegedűs Márton, a Slusszkulcs Klán és a mostanában sokszor felbukkanó TASZ-stripek szerzőjének jazz-duója fogja adni. 

Az eseményt a Magyar Képregény Szövetség és a kArton galéria szervezi, kiadóktől, szerzőktől és egyéb megkötésektől mentesen.

Forrás: Vecchio / Stringer / Getty Images