Online szerdaság

Hála az adatfelhőknek (is), a kultúra nem akar kiszabadulni a szobából, minden erejével tartja magát, és minket is az áporodott fotelben. A magam részéről nagy szerencsének tartom, hogy süppedve tudok okosodni és szórakozni is egyszerre, tíz lépésen és két ülésen túljutva. Ha borús az idő, vagy a kedved, ezeket nézd szerdába esve!

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

június 10. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Zenedoboz 13. rész: Kamarazene

június 10. 14:00

Néhány évvel ezelőtt a Nemzeti Kulturális Alap felkérésére Csontos János és Szabó Mihály állította össze és rögzítette az előadássorozatot Hollerung Gáborral, a Budafoki Dohnányi Zenekar ügyvezető-zeneigazgatójával, karmesterével, aki messze földön híres zenei magyarázatairól, azok szuggesztív, egyedi, szórakoztató stílusáról. A Zenedoboz sorozat felöleli a zenetörténet teljes spektrumát, előadásonként egy-egy téma köré csoportosítva avatja be ifjú és érettebb nézőit a zene teljességébe, színes, változatos módon.

 

Kanapé pitch & befektetői találkozó Vol.9.

június 10. 17:00

A Tőkeportál kiemelt missziója a hazai startup-ökoszisztéma aktív támogatása és fejlesztése, ezért minden héten egy-két fontos szereplőt is meghívnak az eseményekre. Ismerd meg az induló és már futó befektetés-célú és támogatás-célú kampányokat! Légy a sikereik részese és állj jó ügyek mellé!

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 10. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Játszmák a szervezetben

június 10. 18:00

Az előadásban hallhat arról: melyek az egészséges szervezet jellemzői? Miért tud jól együttműködni az egyik emberrel és mi nehezíti ezt egy másik esetben? Mit tegyen, ha partnerei arról panaszkodnak, hogy a problémákat „miért nem lehet megoldani”?

 

TRIP WebSzínház // Csepella Márton - Tamara

június 10. 19:00

Író előszó: "Magam is, anyám is áldozatai voltunk a családon belüli erőszaknak. Ahogy áldozat volt egy barátnőm is. A volt férje áldozata. És az, hogy az ő esetében az áldozat nem halálos áldozatot jelent, csak akaraterejének és a szerencséjének köszönhető. A nehéz helyzetekben, amikor anyám zaklatója ott állt az ajtó előtt, nem segített nekünk senki. Elképzeltem, milyen lehet mindezt karanténban átélni. "

 

Pusker Júlia (hegedű) és az Óbudai Danubia Zenekar

június 10. 19:30

Rejtély, Csukott szem – ez a címe Odilon Redon két festményének, és egyben Takemitsu Tōru Visions című műve tételeinek is. A japán zeneszerző egy chicacói utazása során látta egy kiállításon a képeket; 1989-ben a Chicagói Szimfonikus Zenekar századik évfordulójára megrendelt műben emlékezett vissza a városban tett korábbi látogatására. Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye/I.

Karanténestek 63. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 10. 19:45

Ezt kínálják a mai estére a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. Kapcsolódjatok és hallgassátok a koncertet!

 

Margaret Island / HEY, JUNE!

június 10. 20:00

Ötödik évébe lépve, 2019-ben a sokszínűség varázsát ünnepelte a Füstös Bálint, Törőcsik Kristóf és Lábas Viki alapította Margaret Island zenekar. Könnyed, pozitív és őszinte üzenetekkel teli popzenéjüknek köszönhetően a csapat az akusztikus folkpoptól indulva rövid idő alatt jelentős népszerűségre tett szert. A felvétel a Müpa 2019. február 13-i koncertjén készült.

 

Madách Színház: Örökké fogd a kezem

június 10. 20:00

A darab internetes ősbemutatójának szereplői Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, rendezője Szirtes Tamás. A fennálló rendkívüli körülmények mellett is a színházi élmény teljességére törekszenek. Az előadás helyszíne Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakása, ahonnan élőben sugározzák a bemutatót.

 

Ripoff Raskolnikov Livestream! The Theme: Separation

június 10. 20:30

Ripoff kéthetenként jelentkezik egy tematikus szobakoncerttel. A mostani téma: Under the weather. Fogadjátok szeretettel!