ŐSZerdasága

Ősz Jónás figyelmeztetésül befestette már a leveleket az aktuális palettából, de az eseményfa még ellenáll a szezonális nyomásnak, és programokat virágzik bőszen. A könyves szekció már a hidegebb napokra készít fel, de a koncertfelelősök változatlanul tolják alánk a hallgatni valót, és fesztiválok is kerekednek még. Tehát hajrá, mindenki menjen valahová!

19. Spinoza Zsidó Fesztivál

Budapest, szeptember 22-október 7.

Spinoza Zsidó Fesztivál! Mint mindig, idén is - szeptemberben - a zsidó kultúra széles palettájával találkozhatnak.

Keleti Napok

Budapest, szeptember 22-23.

Egy év kihagyás után, visszatér a KGK HÖK által rendezett, már-már hagyománnyá vált rendezvény, a KELETI NAPOK! Szeptember 22 és 23-án lehetőségetek lesz kipihenni az elmúlt hetek fáradalmait és visszafolyni kicsit a nyárba a Tavaszmező utcai ,,A” épület udvarában.

XII. Corvin Sörnapok

Budapest, szeptember 22-26.

Mi vár Rád? 20-nál is több kiállító, közel 100 féle csapolt és üveges sörrel a világ minden tájáról.

Soroksári Napok

Budapest, szeptember 22-26.

Szeptember 22. és 26. között rendezik meg a Soroksári Napok nevű rendezvénysorozatot, amely több programot is magában foglal.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, szeptember 22., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Fliegauf Bence: Tejút

Műcsarnok, szeptember 22., 15:00

Fliegauf Bence filmjei – főleg a korai darabok – erősen stilizált világot építenek. A Rengeteg (2003), valamint legújabb, az első film folytatásaként megvalósult Rengeteg – Mindenhol látlak (2021), „beszélő fejekből” áll (ez a 2001-es előzményfilm címe), a Dealer (2004) címszereplője egy hipnotikus világ „küldönce” (a rendezőnek egy évvel korábbról van egy Hypnos című rövidfilmje). A Tejút azonban ezek közül is kiemelkedik különleges képiségével.

Sajó László: Kell egy mosodás

Írók Boltja, szeptember 22., 17:00

Sajó László: Kell egy mosodás című könyvének bemutatója az Írók Boltjában. A szerzővel Gazdag József beszélget.

Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 22., 18:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét izgalmas programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállításokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval készülnek.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, szeptember 22., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Terasz Live – Villon Trió

Esernyős, szeptember 22., 18:00

A Villon Trió együttest Kiss Barna hozta létre azzal a céllal, hogy Francois Villon, Petőfi Sándor és Weöres Sándor verseinek megzenésítéseivel bebizonyíthassa: “A zenés verselés nem csupán értelmiségi nyafogás!” A Villon Trió saját dalai életünk olyan dolgairól szólnak, melyek nap mint nap körülvesznek bennünket, a megzenésített versek pedig könnyed szórakozást nyújthatnak a  hallgatóságnak.

Kőhalmi Zoltán: Az utolsó 450 év

Corvin mozi, szeptember 22., 18:00

Könyvbemutató Litkai Gergellyel. Kőhalmi Zoltán második regénye ezúttal nem skandináv krimi, hanem rendhagyó sci-fi, mely nemcsak a jövőbe, az emberiség utolsó 450 évébe kalauzolja el az olvasót, de olykor a múltba is. Miközben egy macimézes flakon és a hozzá tartozó kupak lebomlik, a szerző féktelen humorát és példátlan cselekménybonyolító képességét csillogtatja.

Fonó Szerda: Visai táncok

Fonó Budai Zeneház, szeptember 22., 19:00

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Molnár Sándor-Oláh Krisztián duo

IF Cafe, szeptember 22., 19:30

Két kísérletező kedvű muzsikus időről időre visszatér az iF színpadára és elvarázsol a hagyományos és modern jazzt ötvöző, lendületes zenéjükkel.

Friedrich Lichteinstein Trio

Müpa, szeptember 22., 20:00

Friedrich Liechtenstein jelenség. A hatvanöt éves német énekes és szórakoztatóművész színészként végzett, bábművészként kezdte pályáját, de a kétezres évek elején a zenében is megtalálta önmagát. Gúnyos és vicces popdalaival, önmagát is kifigurázó klipjeivel, valamint reklámdalainak vírusvideóival Németország-szerte felkapott celebritás lett, aki persze szarkasztikus a hírességekkel is.

Said & Vázsonyi

Gödör, szeptember 22., 20:00

A marokkói Said Tichiti volt az első, aki a gnawa zenét Magyarországon bemutatta és zenei körökben ismertté tette Chalaban nevű zenekarán keresztül. A gnawa, szülőhelyén, Marokkóban a rabszolgák és leszármazottaik kultúrájának a része, és szorosan kapcsolódik a gyógyító transz-szertartásokhoz.

Zuboly

Gödör, szeptember 22., 21:30

Jönnek az új dalok, de a régieket kéri a közönség. Mit tehet a ZUBOLY? Játszik! Gyertek a Gödörbe! Szívbillentyűs-újraélesztős jazz lesz under the ground! Co with You! Homeopata Üvöltés! aZ agrár hip-hop jegyében!

Wednesday Open Jam: Rieger Attila Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 22., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.