Palya Bea: Nappali dalok

A Nappali dalok nemcsak a legújabb, várva várt Palya Bea számokat bemutató lemez, hanem egy életérzést bemutató könyv is, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy a hétköznapokat zenei ünneppé varázsolhassuk.

Ha berakok egy zenét, és a család tagjaival elkezdünk táncolni a nappaliban, miután mindenki megérkezett a saját világából, sokkal könnyebb az egymásra hangolódás.

Fotó: Emmer László

 

"Figyeltem a hangokat: melyik térben mi szól, milyen hétköznapi hang válhat zenévé. Így lett dallá a húsklopfolás, a porszívózás, a mosás, a fogmosás, a kávégép berregése, vagy a kerti hintaágy nyikorgása. Ahogy a szavakkal és a dallamokkal játszottam, azt vettem észre, hogy már nem nyűg a házimunka, mindenben dallamot és ritmust, a játék lehetőségét fedeztem fel. És ez a játékos hangulat elkezdett szétterjedni a lakásban.”

A könyvről bővebben is olvashattok ITT!


Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is. Bea leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk.

Palya Bea zenés könyvbemutatója:

Libri Mesebolt, Duna Plaza I. emelet

2016. november 9., szerda, 17 óra

Bővebb információ