Pata-csata

A lovas filmek reneszánszukat élik, és az állatos filmek sem maradhatnak el egyetlen évben sem, hiszen melyik gyerek és melyik felnőtt az, aki ne szeretné az állatokat?

Nolan Walsh (Bruce Greenwood) egy kis zebrát talál az úton, amikor Kentucky farmja felé tart a zuhogó esőben. Tinédzser lánya, Channing (Hayden Panettiere) azonnal beleszeret és megtartják a kis árvát. A farm kissé fura állat-lakói is azonnal befogadják a számukra még furább szerzetet, Csíkost (magyar hangja Csonka András), aki versenylónak képzeli magát. Leginkább Kócos, a póni érti meg Csíkos álmát, hogy egyszer az ügetőn vágtasson és legyőzze a "többi versenylovat". Ezt az álmot segíti Channing és Szöszi, a szomszéd farm fehér kancája; Franci, a kecske, Kökörcsin, a kakas, Gúnár, a pelikán, illetve Sujtólég és Szutyok, a két minden lében légy is.
De az élet nem ilyen egyszerű, hiszen ott van Sir Trenton, akinek már a dédnagyapja is győztes versenyló volt, és Peckes, Sir Trenton fia, aki előtt szintén nagy karrier áll a versenypályán. De hátráltatja őket Mr. Walsh is, aki egy lovasbalesetben elveszett felesége miatt felhagyott a versenylovak kiképzésével és Channinget féltve, eltiltja őt is a lovakól, egy számára kevéssé vágyott, nyugodt életbe kényszerítve őt. De Channing megállíthatatlan, zsoké akar lenni, és így együtt teljesítik be álmaikat Csíkossal, hogy végül a versenypályára kerüljenek és megnyerjék a Nagy Versenyt, a Turfwayi Coronát. Végül Csíkos rájön, hogy ő nem is versenyló, és ezt eddig azok sem árulták el neki, akik pedig tisztában voltak vele. Természetesen Szöszi sem, mert ő Csíkost szereti, akár ló, akár zebra.

Frederic Du Chau, a bűvös kard című film rendezője, az egész család számára száz százalékos szórakozást ígérő alkotást készített, melynek főszereplője valaki, akinek az apja ló, az anyja pedig kerítés volt, legalábbis így gondolja az, aki nem tudja mi is az a zebra. A háttérben pedig Bryan Adams, Paul McCartney, Ennio Morricone, és Mozart szerzeményei csendülnek fel, mégis a mindent elsöprő humoráradat és a kiváló szinkron az, amely igazán élvezetessé tesz az esténket, ha ezt a remek filmet választjuk.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu